Restaurant Zuiver

Lekker en puur, zo moet eten zijn. Ik kan echt genieten en blij worden van een mooi gepresenteerd gerecht, dat bestaat uit verse ingrediënten met explosieve smaken. Ik had al langer een restaurant boven aan mijn verlanglijstje staan. (Ik zeg wel vaker dat iets boven aan mijn lijstje staat, maar dat krijg je ook als je van lekker eten houd.) Het restaurant is gevestigd in een oude boerderij en staat om zijn bekend om zijn gebruik van verse (streek)producten, bereid met pure smaken. Ik heb het hier over Zuiver!

Restaurant Zuiver is een walhalla voor mensen die van lekker en puur eten houden. Het is gevestigd in een oude Boerderij op de Krommerijnwetering nabij ‘the Wall’ in Leidsche Rijn. Het is even zoeken, want restaurant Zuiver ligt midden in een industrieterrein. Niet echt romantisch zou je denken. Maar als je eenmaal binnen bent, dan vergeet je al gauw waar de oude boerderij zich werkelijk bevind. Het interieur van restaurant Zuiver is sfeervol, modern doch landelijk ingericht. Een ware eye-catcher in het restaurant is de kastenwand dat zich achter de bar bevind. Deze gaat door tot het plafond waardoor de authentieke details die bewaard zijn gebleven nog meer opvallen. Je kunt werkelijk uren om je heen turen als je aan tafel zit. Elke keer zie je wel een ander mooi detail in het interieur.

Mijn eerste kennismaking met Zuiver was op mijn 25e verjaardag. Het perfecte excuus om extra uit te pakken!
Voor deze gelegenheid hebben we gekozen voor een door ons samengesteld 3-gangen diner. Je kunt ook kiezen voor een 3, 4 of 5 gangen vergassingsmenu. Alleen had ik al mijn oog al op een 3-gangen menu meestal wel genoeg (zeker als je al een flink stuk taart net voor het eten hebt gegeten)

Om te beginnen een amuse, een bitterbal van geitenkaas. Ondanks ik geen geitenkaas liefhebber ben (geen liefhebber is zacht uitgedrukt, ik lust het echt niet!), viel deze amuse toch goed in de smaak. Zacht van smaak (gelukkig niet al te veel geitenkaas) en stevig, precies zoals volgens mij een bitterbal moet zijn.
Dit werd gevolgd door het voorgerecht. Waar ik had gekozen voor een soort van zeebanket salade met onder andere coquille (mijn favoriet!) zeekraal en nog meer andere lekkernijen. De bite van de zeekraal met het zachte van het vis, het zoute van de zee en het frisse van de dressing. Goddelijk!
Mijn hoofdgerecht was een soort van curry met vis (type vis ben ik helaas vergeten). Puur, simpel en perfect in balans qua smaken. Ik had al zoveel lekkere dingen op en zat eigenlijk stiekem al een beetje vol. Maar ik kon het niet laten om het Zuiver snoepen aan mij voorbij te laten gaan. Allemaal verschillende toetjes. De foto zegt denk ik wel genoeg. Mjammie!

Het eten word bereid door chefs met passie, en dat proef je! De gerechten worden mooi geserveerd en hebben pure en verfijnde smaken. Wat ik daarnaast heel goed vind, is hun kennis van diëten. Glutenvrij is een van de diëten waar zij rekening mee kunnen houden. En dat doen ze goed! Je moet dit wel van te voren aangeven als je reserveert. Waarom ik hierover begin is, omdat mijn moeder Coeliakie heeft. Normaal worden bepaalde gerechten overgeslagen, in dit geval zou dat de bitterbal zijn geweest. Maar zelfs hier hadden ze een glutenvrij alternatief voor! Mijn moeder kon hierdoor net zo genieten als de rest van de tafelgasten. Met glutenvrij brood en mooie gerechten en niet alleen een blaadje sla en tomaten.

Zuiver is echt mijn nieuwe favoriet en een ware aanrader voor elke foodie! Naast dat je er heerlijk kunt eten, hebben ze ook zalen en is het de perfecte locatie voor een bruiloft.

Adres: Krommewetering 51

Google map hier!

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam

Restaurant Zuiver Explore Utrecht 1
Restaurant Zuiver Explore Utrecht 3

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram and Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.