Restaurant Surya Explore Utrecht 7

Indiaas & Nepalees restaurant Surya – Janskerkhof

Als iemand mij vraagt waar ik het liefst wil eten, zal dit 9 van de 10 keer een Indiaas restaurant zijn. Ik ben dol op de Indiase keuken. De rijke curries, de juiste combinatie van pittige en frisse smaken, vaak gepaard met bijna on-Nederlandse gastvrijheid, zorgt bij mij altijd voor een fijne avond. Toen ik te horen kreeg dat Indiaas/Nepalees restaurant Surya een vestiging zou openen in Utrecht kon ik het niet maken om niet even te gaan kijken (en vooral: proeven!).

Restaurant & Lounge Surya

Surya is een wederom een concept dat is overgewaaid uit Amsterdam (en Hilversum), maar desondanks blijkt de Utrechtse versie toch net iets anders dan de reeds geopende vestigingen. Het pand valt in eerste instantie niet zo op tussen de cafés aan het Janskerkhof, maar zodra je naar binnen stapt is het een wereld van verschil! Het interieur is een combinatie van een modern interieur met warme donkere kleuren en authentieke details, zoals bijvoorbeeld prachtig geborduurde kussens, maar ook een traditionele Sitar die in een hoek staat te pronken. Ook zie je een overduidelijke inspiratie door de elementen water, vuur en aarde terug in het interieur.

Wat vooral het verschil maakt bij deze Utrechtse Surya is dat het opgedeeld kan worden in twee verschillende delen: het restaurant en de bar beneden, met een lounge gedeelte boven. Hier kun je op de zachte banken neerstrijken voor lekkere cocktails en hapjes.
In de keuken bij Surya staan alleen maar échte Indiase en Nepalese chefs, die met passie en liefde de gerechten klaarmaken. Zelf de Indiase kaas genaamd paneer maken ze helemaal zelf.

Proeverij van voorgerechten

Een blik op het menu en onze buikjes beginnen al te rommelen. Behalve onze bekende favorieten, zoals Chicken Tikka Masala en Madras zien we ook een hoop voor ons onbekende gerechten. Met name de Nepalese gerechten zijn voor ons een verrassing, zoals verschillende soorten Momos (een soort gestoomde gevulde dumplings) en gerecht met een naam die ons wat deed giechelen toen we het lazen: Yeti’s Food. Dit is een noedelgerecht met kip en groenten.

De vegetariërs onder ons hoeven zich echter niet druk te maken, want op de kaart staat ook een grote hoeveelheid keus in vegetarische gerechten, die ook erg lekker klinken!
Wij kozen ervoor om te beginnen met een mixed starter platter, waarbij we een mixje van alle voorgerechten voorgeschoteld kregen: kip van de tandoori grill, chicken wings, samosa’s en andere hapjes. Deze vielen al erg goed in de smaak! Mijn persoonlijke favoriet was de Tandoori Chicken, heerlijk mals en smaakvol. Naast de voorgerechten lieten we ook een heerlijke Mango Lassi ons goed smaken, waar we ook zeker de verse mango in konden proeven.

Restaurant Surya Explore Utrecht 4

Mix van diverse smaken

Vervolgens lieten we ons voor het hoofdgerecht verrassen door een selectie van gerechten, persoonlijk gekozen door onze gezellige gastvrouwen van de avond. Natuurlijk stond al snel de tafel weer vol met o.a. Butter Chicken, Lamb Madras, Biryani, Dahl en Raita. Ook mochten we de Nepalese Momos proeven, erg lekker! Deze dumplings worden geserveerd in een lekkere saus met een beetje kaas erbovenop. Bij alle gerechten kreeg we ook nog een verse Garlic Naan, die elke dag versgebakken wordt bij Surya zelf!
De twee grote winnaars van deze hoofdgerechten waren voor mij de Butter Chicken en de Lamb Madras. De Butter Chicken was zacht en smaakvol, met een ontzettend romige en volle saus, perfect! De Lamb Madras was pittig, maar niet op een manier die afdoet aan de smaak. Behalve pittig kon je er nog veel meer smaken in proeven, een interessante mix van pittig en zuur.

Na al deze heerlijke gerechten waren we helaas te vol om nog een toetje te bestellen, maar die komen we de volgende keer proeven. Aan de rest van de gerechten te proeven, belooft dat veel goeds!

Ik kan zeker zeggen dat Surya zich heeft bewezen als een van de beste Indiase restaurants in Utrecht. De gastvrijheid, het warme interieur en het heerlijke eten zijn een killer combinatie om deze liefhebber van Indiaas eten over te halen! Voortaan is Surya dus mijn go-to restaurant voor Indiaas eten in Utrecht. Kom je ook proeven?

Janskerhof 23 – facebookwebsitegoogle map

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.