Header Restaurant Simple Utrecht Explore-1

Restaurant Simple in een mooi nieuw jasje

Restaurant Simple is sinds kort verhuisd naar hotel Dom, op de oude plek van Podium onder de Dom. Een prachtig nieuw interieur met blauwe en grijze tinten, geeft het restaurant een stijlvolle uitstraling. Maar Simple. Is nog steeds Simple. Geen poespas op de nieuwe locatie, maar heerlijke gerechten met uitzonderlijke smaakcombinaties. En dus nog steeds een van de favorieten!

Op uitnodiging

Vanwege de opening op de nieuwe locatie werden we uitgenodigd voor een speciale proeverij. Langs de ramen, aan de kant van de tuin, stond een mooi opgedekte tafel waaraan verschillende personen van de pers konden aanschuiven. Na een welkomstpraatje van de chef, kon het feest beginnen.

Van de fantastische avond bij Simple. hebben wij een impressie video gemaakt.

Verrassende smaakcombinaties en heerlijke gerechten

Maandelijks serveert Simple. een nieuw menu. De ingrediënten zijn seizoensgebonden en hebben soms een Utrechtse tintje. Tijdens het persdiner hebben we genoten van een 7-gangen menu. De avond begon met een heerlijke selectie van diverse amuses en een glas wijn. Hierna volgende een parade van de lekkerste gerechten die ik in een tijd heb gegeten.

Het menu

Wat we hebben geproefd? De foto’s zijn een perfecte weergave van een topavond bij Simple. op de nieuwe locatie. Zijn jullie al geweest? We gaan zeker nog een keer terug, zonder camera’s, om te genieten van de avond.

Onderstaande gerechten mochten wij proeven tijdens het proefdiner. Dit was wel een tijd geleden, dus heeft Simple. een nieuw menu.

Sneeuwkrab: yakon – vanille – koolrabi
Zandwortel: aubergine – kokos – gerookte amandel
Zeeduivel: cassiaschors – mais – gepofte sjalot
Hollandse Asperge: ossenstaart – marilles – gebrande aardappelschil
Sukade & Zwezerik: artisjok – blackeye bean – gefermenteerde knoflook
Gariguette aardbeien: basilicum – yoghurt – aceto balsamico 12jr gerijpt

Lees hier een uitgebreid verslag van een eerdere privé proeverij bij Simple.

simpleutrecht.nl| Domstraat 4 | 030-400 40 50

6-Gangen €65
5-Gangen €56
4-Gangen €47
3-Gangen €39,-*
3-Gangen alleen op dinsdag & woensdag

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.