Provincie Utrecht Restaurant HEX Oudewater Explore Utrecht-8

Laat je betoveren bij Restaurant HEX in Oudewater

Restaurant HEX in Oudewater is gevestigd in een monumentaal pand aan de Markt Oostzijde. Het pand heeft een ware transformatie ondergaan en is door Piet Boon omgetoverd tot een prachtig restaurant. Restaurant HEX laat zich inspireren door verschillende internationale keukens. Op de menukaart staan wereldse gerechten die met lokale en seizoengebonden ingrediënten worden bereid.

Sprekend interieur

Na een hele dag Oudewater is het tijd om te gaan dineren. Ik verheug mij al een tijd op een diner bij het prachtige HEX. Niet vanwege het eten, want dat hebben we nog niet geproefd. Maar ik was na wat deskresearch opslag verliefd geworden op het mooie interieur. En dus belande Restaurant HEX bovenaan het ‘to visit’ lijstje!

Eigenaresse en chef Annemiek ontving ons en vertelde vol enthousiasme over haar restaurant. Interieur wizz Piet Boon kreeg de vrije hand en heeft zijn magische stempel zeker achter gelaten in de styling van het pand. De inrichting van het restaurant is volledig in harmonie met het pand. Alles klopt tot in de kleine details. De twee aparte ruimtes zijn met elkaar verbonden: een geleidelijke overgang van binnen naar buiten. Het restaurant biedt plaats aan 70 gasten.

Koffie, lunch en diner

Restaurant HEX opent de deuren al om 10.00 voor een goede bak koffie van Man met Bril. Hierbij kun je wal lekkers bestellen. De beste appeltaart komt van Bakker Stijnman. Helaas hebben we dit zelf niet kunnen proeven, maar dit staat op de lijst voor een volgend bezoek.

De menukaart is niet uitgebreid maar biedt, genoeg keus voor iedereen. Je kunt kiezen voor steak, vis en vegetarisch. Een aantal gerechten worden bereid in de Josper Houtskooloven. Zoals de bloemkoolsteak met Argentijnse Chimichurri, gegrilde romaine sla en limoen. Vriendin Anna, die mee was naar de proeverij, vond het een lekker en verrassend gerecht voor vegans. Ik koos voor de rode mul met mosselen uit de Josper, couscous met zure bom en kokosschuim van sereh. Een gerecht vol zuivere smaken, waarbij de voorbereiding in de Josper grill de smaken niet heeft beïnvloed. Het was smullen!

Natuurlijk, we hebben ook nog twee voorgerechten geproefd bij restaurant HEX. Een gazpacho met aparte combinaties van koude tomatensoep met komkommer en watermeloen. En tartaar van rode, gele biet, buffelmayonaise en brioche rots met algenpoeder. Het toetje moesten we helaas overslaan. Maar des te meer reden om weer terug te keren naar restaurant HEX voor een fijn avondje in een prachtige omgeving.

Markt Oostzijde Oudewater | hexrestaurant.nl

Provincie Utrecht Restaurant HEX Oudewater Explore Utrecht-1

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.