Restaurant ElVi ontvangt Bib Gourmand onderscheiding

Ik kan niet anders zeggen: ik ben groot fan van ElVi. Dit restaurant aan de Jan van Scorelstraat bestaat inmiddels zes jaar en is uitgegroeid tot een plek waar puur eten, goed gastheerschap en mooie wijnen hoog in het vaandel staan. De warme inrichting zorgt ervoor dat het als thuis voelt. Alles wat ze beloven, van het gebruik van seizoensproducten tot een professioneel oog voor vakmanschap, maken eigenaars Victor en Elvira elke avond meer dan waar.

Ik ben niet de enige die dit is opgevallen. Begin november ontving ElVi als enige restaurant in Utrecht een Bib Gourmand onderscheiding van restaurantgids Michelin. Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants die een driegangenkeuzemenu met seizoensproducten serveren onder de 37 euro. De prijs-kwaliteitverhouding is hierbij van groot belang.

Gastvrouw en sommelier bij ElVi, Elvira Kemman: “Wij zijn super trots op deze Bib Gourmand, hier hebben wij bewust naartoe gewerkt en het is dan ook geweldig om te zien dat onze inspanningen om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken al zo snel door Michelin worden beloond. Victor gebruikt in onze keuken zoveel mogelijk duurzame en natuurzuivere seizoensproducten en we bereiden alles zelf. Dat wordt gewaardeerd door onze gasten en nu dus ook door Michelin. Volgens de vorige week uitgekomen restaurantgids Lekker behoren we tot de zes beste restaurants van Utrecht, ook dat is een teken dat we het goed doen. We zijn heel blij dat we met deze onderscheiding zowel ElVi als de stad Utrecht weer wat beter op de culinaire kaart hebben kunnen zetten.”

En daar ben ik, net zoals waarschijnlijk heel veel andere mensen, ook heel erg blij mee. Gefeliciteerd Elvira en Victor, jullie zijn een inspiratiebron voor velen. Ik kom snel bij jullie langs om te proosten op deze award!

Klik hier als je de review van onze editor over restaurant Elvi wilt lezen.

Bijdrage van Sanne Portman.

 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram and Facebook. Tot kijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.