Centraal Station Utrecht

Chillen op Centraal Station Utrecht

Het Centraal Station is voor velen het start- of vertrekpunt van een werkdag, een vakantie of een dagje uit. Maar natuurlijk is het station ook een plek van ergernis voor vele reizigers: vertraagde treinen, storingen of, omleidingen. ‘Waarom net op mijn traject?’ denk je dan terwijl je wortels staat te schieten op het perron, wachtend op de volgende trein. En een schuilplekje vinden was eerst onmogelijk, want alle horeca zat altijd stampvol met chagrijnige mensen die op de trein zaten te wachten.

Met de bouw van het nieuwe Centraal Station lijkt dat nu verleden tijd. Niet alleen op stationsniveau vind je nu veel horeca en ruime zitplaatsen maar ook boven het station. Neem eens de trap naar boven, want niet iedereen weet dat je op het Centraal Station nu fijne en ruime plekken hebt om te wachten op de trein. Je kunt er ook vergaderen en flexwerken. En het is een prima plek om af te spreken met een groep.

4 nieuwe station spots

Boven het station zijn vier horecagelegenheden gevestigd: Bistrot, Bar Centraal, Het DE Koffiehuis en Bar Beton CS. Alle vier de spot bieden reizigers een fijn onderkomen.

Bistrot
Is een Italiaans slow food concept op het station. De gerechten bij de diverse balies worden van lokale producten gemaakt en vers geserveerd. Het assortiment bestaat niet alleen uit pasta’s en pizza’s, want op de kaart staat ook een hamburger en entrecote. Je kunt ook plaats nemen in de bar voor een biertje of langer blijven hangen op de comfortabele banken.

Bar Centraal
Voor een lokaal biertje en een burger kun je terecht bij Bar Centraal. Het concept van Bar Centraal: regionaal gebrouwen bier en gerechten gemaakt van eerlijke producten.

DE Koffiehuis
De ontmoetingsplek voor een lekkere latte of een sterke espresso. Op de groene chesterfield banken zit je prima met een goed boek. Maar je kunt er ook ontbijten met yoghurt en muesli of een groene smoothie. Hier haal ik vaak een lekker bakkie voor in de trein, dus zeker aan te raden.

Bar Beton op het station
De vijfde Bar Beton is geopend op Centraal Station en net als bij de andere vestigingen is het hier ook goed toeven. Je kunt niet alleen binnen zitten in het stylish restaurant maar ook buiten op het enorme terras. Ik neem voortaan wel een trein later.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

One comment

  1. Dat ziet er goed uit, misschien ga ik er binnenkort ook wel een keer naar toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.