Restaurant BIS

Restaurant Bis stond al een lange tijd op mijn to do lijstje. Ik had veel goede verhalen over dit restaurant gehoord. Wat ik zelf een lange tijd niet in de gaten had, is dat het restaurant in de buurt van mijn lieveling bakker is gevestigd. Wanneer je niet zoekt naar Bis, dan zal je het waarschijnlijk ook niet vinden.

Bis zit op de Lijnmarkt schuin tegenover mijn favoriete bakker Bond & Smolders. Het restaurant heeft een typisch stadse uistraling en sfeer. Het gebouw is klein en verstopt tussen alle andere mooie grachtenpanden. Als je voor Bis staat lijkt het een simpel restaurant. Iets wat totaal niet het geval is! Binnen heeft restaurant een frisse uitstraling en heb je achterin aan het raam een mooi uitzicht over de gracht. Een plek waar ik zeker de volgende keer weer wil zitten!

Restaurantweek was voor mij de uitgelezen kans om Bis uit te proberen. (De prijzen liggen namelijk gemiddeld iets hoger dan andere restaurants die ik normaal bezoek). Gedurende de restaurantweek kan je bij verschillende restaurants voor een vast bedrag een drie gangen menu bestellen. Dit kan je eventueel upgraden met tussen gerechten. Iets wat ik natuurlijk niet mij voorbij kon laten gaan. Zeker niet toen ik hoorde dat het tussengerecht bij Bis, coquilles met buikspek was. Wat een zeer goede keus bleek te zijn, ze smolten op mijn tong! Zo zacht en vol van smaak. Ik had echt een dozijn van kunnen eten, zo lekker. De bijpassende wijn maakte alles compleet.

Bij elk gerecht hadden wij gekozen voor een bijpassende de wijn, welk waren aangeraden door de serveerster. Mijn lieveling was de Argetijnse wijn die ik bij mijn hoofdgerecht kreeg, malse Black Angus beef met groenten en zoete aardappel. Een heerlijke mooie kruidige volle wijn die echt perfect in balans was bij mijn hoofdgerecht.

Het eten bij Bis is puur! Pure producten en smaken, precies zoals ze zijn bedoeld. Geen moeilijke presentaties, maar puur het product. Naast een overheerlijk diner biedt Bis ook de mogelijkheid om te lunchen of te high teaen.

Tip: Wil je ook met de restaurantweek naar Bis? Check dan de site regelmatig en zorg dat je op tijd reserveert.

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan opTwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.