Badhu, de naam verraad het al, is gevestigd in een voormalig badhuis aan het Willem van Noortplein. Het badhuis waar men vroeger kwam voor verzorging en hygiëne heeft weliswaar een andere bestemming gekregen maar vervult nog steeds een sociale functie. In de oude wachtkamers van restaurant Badhu – mannen links en vrouwen rechts – met zicht op de bar kun je loungen en genieten van lekkere ‘mezzes’.
Restaurant Badhu
Het pand is gebouwd in Amsterdamse stijl en het restaurant is een bonte verzameling van moderne en vintage elementen. Het restaurant bestaat uit verschillende ruimtes waar je fijn kunt zitten. Je kunt plaats nemen aan een tafel maar ook lekker hangen op de bank. Het terras is een prima plek om te zitten en de drukte van de wijk aan je voorbij te laten gaan.
Proeven van de kaart
Restaurant Badhu heeft sinds kort een nieuwe kaart en wij mochten deze komen proeven. Op een zonovergoten zaterdagmiddag fietste ik richting het Willem van Noortplein. Aangekomen bij het restaurant konden alle uitgenodigden plaats nemen in een van de blauw met groen ingerichte lounge ruimtes.
De menukaart staat vol met mezzes, zijn kleine gerechten met invloeden uit verschillende landen. De kleine gerechten zijn perfect om te delen voor een avond slow dining. Op de kaart staan koude en warme gerechten van soep tot aan buikspek. Ook de vegetarische gerechten zijn goed vertegenwoordigd zoals: de geroosterde witlof met granaatappel, rozenblad, rode uien en rozenbladcompote, gegrilde groeten en een salade van gepofte rode biet. De vleeseter hoeft niet te vrezen want ook voor hen is de keuze meer dan genoeg.
Heerlijke mezzes en bijpassende drankjes
De middag bestond uit het proeven van lekkere kleine gerechten met passende wijnen, cocktails, mocktails, biologische limencello en een lekkere sherrie. Het feest begon met Libanees-, lavash brood met zoete pompoenhummes en frisse Turkse kaasdip. Hierbij werd een heerlijke verse munt thee geschonken. Het was tijd om te ontspannen en te genieten van alle gerechten die wij voor ons neus werden gezet.
Mijn favorieten van een middagje proeven bij Badhu waren o.a. de salade van gerookte makreel, de pastrami, de geroosterde witlof, de rundertajine met bloemkool curry en de butternut pompoen. Om het festijn af te sluiten kregen we nog een proeverij van alle desserts. De zoete courgettecake met pistache ijs, die ik stiekem bijna alleen heb opgegeten was verrukkelijk en is zeker een aanrader.
Na ongeveer 10 gerechten te hebben geproefd was het tijd om richting de stad te rollen voor een middagje shoppen. Wil je een keer in Oosterse sferen verkeren en genieten van een diverse keuken, dan raad ik Badhu van harte aan. Ook LE:EN een van mijn favorieten restaurants, en de grote zus van Badhu mag op de lijst.
Foto’s door Susanne Sterkenburg