Pluk de nacht Explore Utrecht 2

Pluk de Nacht | Films kijken in de openlucht

Vrijhaven is het toneel van films in de openlucht voor de vijfde editie van Pluk de Nacht in Utrecht

Films kijken in de openlucht, wij houden ervan! En zijn blij, want het is alweer tijd voor Pluk de Nacht. Op woensdag 1 augustus strijkt het gratis festival – inclusief groot doek, stapels strandstoelen, wat barretjes en ander gezelligs – voor vijf nachten neer op het terrein van de Vrijhaven.

Film, films, filmpjes

Woensdag opent het festival met de film: Denmark. De film werpt een frisse blik op de dromen, wensen en angsten van de Deense jeugd. Als verrassing volgt een surprise short, waarvan de beschrijving tot op woensdagavond onbekend blijft. Woensdagavond is het startsein van een film festival vol met de leukste, beste en bizarste (korte) films. Op donderdag staat de Shorts Night met de film ‘Growing Pains‘ op het programma. De Shorts Night programma zit dit jaar vol met korte films over de ellende van jong zijn. Ook op de andere dagen zijn er korte en lange, nationale en internationale films en documentaires te zien die nog niet zijn uitgebracht in de bioscoop. Check hier het programma van Pluk de Nacht!

Pluk de nacht Explore Utrecht 3

Naast film kun je bij Pluk de Nacht ook terecht voor een feestje, want na de filmavond kunnen je swingen op de leukste deuntjes. Op het terrein is ook genoeg lekkers te kopen, bij de diverse roodtrucks. Dus kom een avondje loungen in een van de vele strandstoelen op het terrein van de Vrijhaven.

Nijverheidsweg 4 | open vanaf 17.00| gratis | plukdenacht.nl

About Christine van den Brink

Christine, geboren en getogen in Utrecht, schrijft als freelancer het liefst over reizen. Een perfecte combi, omdat reizen en schrijven beiden bovenaan de leuke-dingen-des-levens-lijst staan. Utrecht is een fijne plek om na die vakantie, citytrip of verre reis thuis te komen. Dat de stad met de dag leuker en levendiger wordt helpt ook. Net als wonen op de booming Westerkade - met koffietentjes en restaurants binnen grijpbereik. Ook hoog op de lijst staan lekker eten, festivals en films. Zo nu en dan helpt Christine mee in haar vaders winkel Catch op de Domstraat; bekend om z'n kunst, posters en kaarten van Utrecht. Voor Explore checkt Christine alle coole happenings in de stad, van nieuwe winkels tot aan fijne feestjes.

Bekijk ook

Weekend Agenda Utrecht

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 14 & 15 februari

Love is in the air in Utrecht. Het kan natuurlijk niet missen! Het is Valentijnsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.