Da Portare VIA Explore Utrecht 3

Overheerlijke pizza’s bij Da Portare VIA

Da Portare VIA heeft recent zijn derde locatie in Utrecht geopend en Cate en ik werden uitgenodigd om dit met te vieren. We arriveerden op het Brederoplein 6 op een regenachtige avond. We waren nogal nat geregend en voelde ons gehavend, maar de warme, gezellige sfeer binnen was veelbelovend. Met live akoestische gitaar muziek, een levendige sfeer en de verleidelijke geur van verse pizza om ons heen, kwamen we direct tot rust.

Kwaliteit & Smaak

VIA’s doel is overheerlijke houtoven pizza’s te maken van de beste verse ingrediënten – en het allemaal te serveren voor betaalbare prijzen. En als je al wel eens bij een van hun andere locaties bent geweest, weet je al dat ze dit doel zeker waarmaken! Elke pizza begint met een hemelse dunne en knapperige bodem, die vervolgens met allerlei lekkers belegd wordt: van een bescheiden maar toch meesterlijke margherita tot complexere pizza’s die het gewicht van al het lekkers er bovenop amper aankunnen.

Cate en ik waren blij om alles te proeven wat uit VIA’s houtoven kwam – for science. Mijn favorieten waren de vegetariana (groenten, geitenkaas en olijven) en natuurlijk the margherita… maar ik kon ook makkelijk een hele focaccia naar binnen werken: vers uit de oven, geurend naar rozemarijn en knoflook en gedoopt in een simpele saus van olijfolie, verse tomaten en kappertjes – hemels! Een paar glazen bubbels erbij en goed gezelschap, en we waren helemaal tevreden.

Eat pizza, love culture & get connected

Dat is VIA’s motto en dat voelden we overduidelijk op die avond: van de relaxte en informele setting met een open keuken, tot de overheerlijk verse pizza’s en de vriendelijke, verwelkomende sfeer. De volgende keer als we zin hebben in een pizza (dus…zo ongeveer nu?), gaan we hier meteen heen! Maar als het vooruitzicht aan van je bank af komen te veel moeite lijkt, geen probleem: ze bezorgen ook 😉

Brederoplein 6, Voorstraat 58 & Twijnstraat 65 | website | Facebook | Instagram

Openingstijden kun je vinden op daportarevia.nl

Openingstijden Brederoplein 6
Maan – Don: 17:00 – 21:00
Vrij – Zat: 17:00 – 21:30
Zon: 17:00 – 21:00
Telefoonnummer: 030 – 30 70 101

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.