Explore Utrecht Tour – Paus Adrianus

Met een naam als Explore Utrecht snap je vast dat we erg blij worden van stad tours. De stad barst van prachtige plekjes en heeft een rijke geschiedenis. In deze video geven we een korte impressie van de tour over Paus Adrianus.

Paus Adrianus wordt beschouwd als de enige Nederlandse paus. Hij is geboren op de plek waar nu Oudegracht 265 staat en dat is ook waar de tour begon. Tijdens de tour vertellen we alles over het leven van de paus, lees ook zeker deze blog als je daar meer over wilt weten.

Paus Adrianus

Van de Oudegracht, tussen de Brandsteeg en Domplein tot de Kromme Nieuwegracht en het Paushuize. Al deze plekken hebben een onderdeel gespeeld in het leven van de paus. Toen hij  in 1490 tot priester werd gewijd, ging het hard en dat leverde een hoop mooie verhalen op. De tour eindigt voor het Paushuize waar een beeld staat van Paus Adrianus. Maar genoeg gekletst, de beelden spreken voor zich!

Deze blogs vind je vast ook leuk

Hotel Beijers | Overnachten in een boutique hotel in hartje Utrecht
5 Gratis to do’s in Utrecht (ja, dat kan echt!)
Dagje Utrecht? Wij geven 4 tips voor relaxte bezienswaardigheden

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.