Over

WIE WIJ ZIJN

Explore Utrecht is een lifestyle city guide door locals, voor iedereen die geïnteresseerd is in Utrecht.

Of je nou een local bent, op zoek naar de nieuwste restaurants in de stad, of een reiziger de het beste uit een reis wil halen, ben je bij ons op het juiste adres.

ONZE MISSIE

Om de fantastische lifestyle die onze stad te bieden heeft te laten zien, terwijl we ondertussen ook lokale ondernemers steunen.

Onze oprichtster Dainahara Polina startte Explore Utrecht omdat vrienden en familie massaal naar haar toe kwamen met vragen over haar geliefde ‘stadsie’. Fashionista en stylist Dainahara, merkte al snel dat ze al haar beste plekjes om te winkelen, eten en ontdekken in de stad bleef delen en besloot deze tips daarom te bundelen hier op Explore Utrecht.

De site is flink gegroeid, waardoor ze de kans heeft gekregen om mede-city experts en bedrijven in heel Utrecht een platform te geven.

ONZE CITY EXPERTS

Onze aanbevelingen worden persoonlijk uitgekozen door ons team van city experts, om het beste wat Utrecht te bieden heeft aan jou te laten zien. De site staat dan ook vol met persoonlijke reviews van onze city experts op het gebied van winkelen, mode, beauty, restaurants, lifestyle en events. Als er iets gebeurd in deze stad, zitten wij er met onze neus bovenop! Wij schrijven over de leukste activiteiten, mooiste plekken, nieuwe en bekende hotspots in de stad. Alle blogs worden (op vrijwillige basis) geschreven door de city experts die het leuk vinden om te laten zien wat de stad allemaal op verschillende gebieden te bieden heeft. 

Ontmoet ons team van city experts!

STEUNEN VAN LOKALE ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

Een deel van de unieke charme van deze stad ligt in de verscheidenheid van onafhankelijke bedrijven die Utrecht hun thuis noemen. Bij Explore Utrecht, willen wij deze bedrijven een platform bieden om samen te komen en het publiek te laten zien wat ze te bieden hebben.


FUN FACTS OVER UTRECHT

  1. Het is de 4e grootste stad van Nederland.
  2. Het is de grootste studentenstad van Nederland met meer dan 70.000 studenten. Dit is ook een van de vele redenen waarom de stad zo leuk is om te bezoeken! 
  3. Dick Bruna, de geestesvader van het beroemde konijn Nijntje, komt uit Utrecht. Als je goed oplet, vind je Nijntje verstopt door de hele stad.
  4. De centrale locatie van Utrecht maakt het makkelijk te bereiken van andere steden door heel het land. Perfect voor een dag- of weekend tripje!
  5. Utrecht is benoemd tot ‘One of the World’s 10 Unsung Places’ door Lonely Planet, gedoopt tot ‘New Amsterdam’ door CNN, en BBC Travel betitelde het als een van de ‘Five Happiest Places to Live’!

Benieuwd naar een aantal gezichten achter Explore Utrecht? Dainahara, Susanne, Alicia en Lisa hebben zich over hun zenuwen heen gezet om jullie ook via video op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurd in Utrecht! Bekijk hieronder onze allereerste video en abonneer je op het Explore Utrecht Youtube kanaal voor meer video’s: bit.ly/ExploreUtrecht-Youtube