Nordic Delight brengt Scandinavië naar de Domstad!

Een Scandinavisch feestje in Utrecht. Dat is kort samengevat het Nordic Delight Festival. Scandinavië, zowel historisch als cultureel gezien bestaande uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, staat al sinds de eerste editie in maart 2013 centraal. Spraakmakende muzikale acts, bijzondere korte films en lekker eten vormen de hoofdingrediënten van dit vernieuwende initiatief van ‘founding fathers’ Arne Dee en Ad Pontier. Op 26 september vindt in poppodium EKKO een nieuwe editie plaats, dit keer een Norwegian Night.

Mij was de snel groeiende belangstelling voor Scandinavië eerlijk gezegd ontgaan, totdat ik een uitnodiging kreeg van het Engelse Nordophile.com om een artikel te schrijven over de komende editie van het Nordic Delight Festival in Utrecht. Tijdens de voorbereidingen bleek mij dat nota bene ook vanuit ons Utrecht verslag wordt gedaan van Scandinavische kunst en cultuur. Het platform NordicVibes.com brengt al sinds 2011 verrassend nieuws over film, muziek, visual art&design en fashion uit alsmede reizen naar het hoge noorden.

De Norwegian Night in EKKO belooft zonder twijfel een bijzondere avond te worden. Als één van de meest veelbelovende Scandinavische artiesten van dit moment staat bijvoorbeeld de jonge en excentrieke Emilie Nicolas op de het podium. In nog geen twee jaar uitgegroeid van onbekende muziekstudent tot idool in eigen land (Noorwegen) staat haar debuutalbum ‘Like I’m a Warrior’ op het punt van uitkomen in Engeland. Na het zien van de registratie van haar recente live optreden tijdens het Øyafestivalen in Oslo was ook ik direct verkocht. Betoverend mooi bij vlagen, zoals in het extatische Pstereo!

Naast Nicolas bestaat de line up ook uit de veelbelovende singer songwriter Fay Wildhagen en haar band, die een levendige mix brengen van folk, rock en andere genres. En de vijfmans formatie Bloody Beach speelt wat zij zelf ‘tropidelica’ noemen, een kleurrijke en warme cocktail van rock, psychedelica, dub, afro beat, disco, punk, reggae en pop. En er is meer, een selectie van korte films van Noorse filmmakers bijvoorbeeld én een uitgebreid Norwegian Dinner! Redenen genoeg om er op 26 september bij te zijn en je onder te dompelen in Noorse sferen. Genieten of, zoals de Noren zeggen…nyte!

Nordic Delight | locatie EKKO – Bemuurde Weerd WZ3 | kaarten á €12,50 of € 25,00 inclusief Norwegian Dinner | aanvang 19:30 uur (zaal open 17:30) | E contact@nordicdelight.nl

Bijdrage door – Maurice Hengeveld – tekstschrijver-redacteur-journalist.

Header by Nordic Delight

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.