Header NOIR-1

Noir – Franse culinaire verwennerij in het Utrechtse

Noir gevestigd op de oude locatie van restaurant Simple., is de nieuwe ontdekking in Utrecht. Het restaurant opende zijn deuren tijdens de buitengewoon warme zomer in Nederland. Dus waarschijnlijk is het je ontgaan omdat we met z’n allen haastig op zoek waren naar verkoeling. En laat verkoeling net niet op de menukaart van Noir staan. Ik kan verklappen dat je lichaamstemperatuur een standje hoger gaat bij het proeven van de heerlijke destillaten. En dan hebben we de gerechten op de kaart niet eens besproken.

To eat is human, to eat well is divine

Franse Ambiance

Een avondje Franse culinaire verwennerij met fantastische wijnen, destillaten en bieren? Dan ben je bij Noir op het goede adres. Ik heb het restaurant al een aantal keer bezocht en wilde het eindelijk nog even stil houden. Maar een uitnodiging via Explore Utrecht kon ik maar moeilijk afslaan. En dus schrijf ik al te graag een stuk over een van mijn meest recente favoriete restaurants in Utrecht.

Zodra je de drempel van het restaurant voorbij bent waan je je in een jazzbar in Parijse sferen. Een mooie zwarte piano en een cognac kleurige fauteuilstaan te pronken bij de ingang. En een enthousiaste gastheer met een grote glimlach loopt je tegemoet en begeleidt je naar een tafel. Neem de tijd om gerust rond te kijken want het kleine restaurant zult je verbazen.

Lang tafelen of barhangen 

Op de menukaart staat een selectie van kleine en grote gerechten geïnspireerd door de Franse keuken. De kleine gerechten zijn prima voor een avondje bar hangen. De bar biedt ook goed zicht op alle wijnen en unieke destillaten die je bij Noir kunt bestellen. Weinig kennis van dranken? Dat is ook helemaal niet nodig, vertel de gastheer wat je voorkeuren zijn en hij tovert een goed passend drankje tevoorschijn. Je hoeft alleen maar te genieten!

In het restaurantgedeelte kun je een selectie van de gerechten bestellen. Stel zelf je gangenmenu samen of laat je hierbij begeleiden. Wat denk je van gegrilde zeebaars? Of lang gegaarde buikspek? Liever iets totaal anders, bestel dan de geblakerde prei met hazelnoot en beurre noisette. Dit gerecht heeft ons ontzettend verrast! Het restaurant mag je natuurlijk niet verlaten zonder te hebben genoten van een dessert. Ook deze zijn geïnspireerd door de Franse keuken maar dan met een moderne twist. Of niet! Maar zeker het bestellen waard. Zoals je hebt gemerkt heb ik een omschrijving van de gerechten die ik heb geproefd achterwege gelaten. Want Noir moet je beleven! Een avondje Noir doet je zintuigen prikkelen.

Reserveer een tafel bij Noir | Lange Nieuwstraat 88 | noirutrecht.nl

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.