Mr. Black Explore Utrecht -14

Mr Black and the White Ox – lunch en diner in voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts

In de rook van de Douwe Egberts fabriek is sinds kort een nieuwe hotspot geopend: Mr Black and the White Ox! Of moet ik zeggen: twee hotspots in een? Mr Black refereert naar zwarte koffie en is het voorste, meer relaxte gedeelte. Je drinkt hier (zoals de naam doet vermoeden) de lekkerste koffie en kleine gerechten om te delen.

The White Ox refereert naar de kruidenierswinkel van Egberts Douwes ‘de Witte Os’, vroeger volgestouwd met koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. En dat proef je terug! The White Ox is het wat rustigere en luxere zusje van Mr Black. Hier geniet je van een gangendiner met verrassende gerechten.

Lunch proeven

Wij werden uitgenodigd om te komen proeven voor een lekkere lunch bij Mr Black. Met de lunch staat de kaart hier vol met interessante smaakcombinaties en veel keuze voor zowel de  vegetarische als vleesetende gast. Wij kozen voor de Porchetta sandwich, het gepocheerd ei met halloumi en bietenhummus en een portie zoete aardappel frietjes erbij. Die frietjes waren lekker knapperig en geserveerd met een licht-pittige mayonaise. Ook onze andere keuzes waren uiterst smaakvol!

En nog veel meer…

We mochten naast onze heerlijke lunch ook even een kijkje nemen in wat Mr Black and The White Ox verder te bieden heeft. Zo is er achterin The White Ox een wijnkamer gevuld met duizenden flessen wijn, die je kunt afhuren voor wijnproeverijen, private dinners of vergaderingen.

Daarna gingen we met de lift omhoog om de andere parel te bekijken: de Skybox! Met een prachtig uitzicht over Utrecht rondom lijkt ons dit de perfecte plek voor een borrel of feestje. Maak je het wat laat? Dan kun je altijd nog blijven hangen bij het bovengelegen ‘2L: The Blend’: een aparthotel gespecialiseerd in shortstay verblijf voor expats.

Zeker de moeite waard om een keer richting West te fietsen dus!

Vleutensevaart 100 | mrblackandthewhiteox.com
Openingstijden:
maandag t/m donderdag – 07:00–23:00
vrijdag & zaterdag – 08:00–00:00
zondag 08:00–23:00

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.