moestuinen in Utrecht

5 X de leukste moestuinen in Utrecht: leuk voor iedereen die graag tuiniert!

Heb je zelf geen tuin? Geen probleem, want in Utrecht zijn een aantal plekken waar jij je groene vingers uit de mouwen kan steken! Door de hele stad zijn verschillende tuinen waar je aan de slag kan. Wij hebben de 5 leukste moestuinen in Utrecht (met leuke activiteiten!) voor je op een rijtje gezet.

Moestuinen in Utrecht

Er is genoeg keus als je lekker wilt tuinieren in de stad. Aan fijne moestuinen in Utrecht geen gebrek! Je kan bijvoorbeeld cursussen volgen bij de Botanische tuinen over het onderhouden van je tuin. Of tips voor je eigen moestuin vragen aan de landschapsarchitecten van de Koningshof. Ook kan je, jouw eigen oogst plukken bij de Moestuin Maarschalkerweerd. Lees snel verder voor onze favorieten.

1) De Koningshof

De Koningshof ligt aan de rand van Utrecht, aan de Koningsweg. Vlak voor Amelisweerd is de grote moestuin te vinden. Op het terrein is een grote kas met een bar. In de kas groeien verschillende groente, fruit en kruiden.  Bij de Koningshof kunnen Utrechters  ook moestuinen huren. Er zijn fruitbomen, schapen en ook bijenkassen.

De huurders van de tuintjes kunnen met hun vragen terecht bij de oprichters van de Koningshof. Het is namelijk opgericht door een groep bevrienden landschapsarchitecten. Er hangt een gezellige sfeer en je kan er wekelijks op zaterdag helpen in de tuin, zelf oogsten of lekker een kopje koffie drinken met een verse lunch.

Adres: Koningsweg 135A, Utrecht
Openingstijden: zaterddag 10:00 tot 17:00 uur
W: www.koningshofutrecht.nl

 

2)  De Botanische tuinen

De oase van de Uithof is de Botanische tuinen van Utrecht. Er staan allerlei mooie exotische bomen, planten en bloemen waar je van kunt genieten tijdens een wandeling. De tuin van negen hectare is onderdeel van de Universiteit van Utrecht. Midden in de tuin ligt het fort Hoofddijk uit de 19eeeuw.

Naast het opdoen van inspiratie voor je eigen (moes)tuin kun je hier ook de vlindertuin bewonderen, koffie drinken, rondleidingen krijgen, en cursussen doen. Dit kan bijvoorbeeld een goede start zijn van je eigen moestuin; hoe moet je snoeien, wat zijn goede tuinplanten, of zelfs botanisch tekenen!

Adres: Budapestlaan 17
Openingstijden: dagelijks 10:00 tot 16:30 uur (van 1 maart tot 1 december en de vlindertuin tot en met 3 november)
W: www.uu.nl/botanischetuinen

3)  Milieucentrum Utrecht

Steek je graag de handen uit de mouwen? Bij Milieucentrum Utrecht kun je meewerken aan verschillende projecten voor een duurzaam en groen Utrecht. Ze zijn actief in diverse wijken en werken aan veel verschillende projecten op het gebied van voedsel, groen, en kleding. Een project waar het milieucentrum zich nu voor inzet is bijvoorbeeld om grijze stadsgedeeltes om te zetten tot groene oases.

Adres: Oudegracht 60
Openingstijden:Maandag tot en met donderdag 13:00 tot 17:00 uur
W: ww.mcu.nl

4)  De Moestuin Maarschalkerweerd

Verstopt achter een grote heg langs de kromme rijn bij Galgenwaard zit de Moestuin van Maarschalkerweerd. Het is een groot terrein waar een winkeltje staat met allemaal verse producten, een cafe, een groot terras, een Oranjerie die verhuurd wordt voor feesten, een grote kas met rijen aan groenten en een weitje met geiten en kippen. Je kan er een abonnement nemen om wekelijks je groentje te plukken en je kan er dus ook trouwen of gewoon genieten van een kopje koffie tussen de pruimenbomen.

Adres: Laan van Maarschalkerweerd 2
Openingstijden: Alle dagen van 10:00 tot 17:00 uur
W: www.moestuinutrecht.nl

5)  Utrecht Natuurlijk

Op verschillende plekken in Utrecht zijn er stadstuinen te vinden van Utrecht Natuurlijk. Utrecht Natuurlijk organiseert activiteiten, cursussen en evenementen  voor en door bewoners van Utrecht in de stadstuinen. Zo worden er bijvoorbeeld schooltuinen aangelegd, is er een lezing over de kauw, worden er oogstfeesten gevierd, en kan je achter de schermen kijken op stadsboerderijen.

Openingstijden en locaties:
Eilandsteede: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Gagelsteede: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Griftsteede: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Koppelsteede: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Steede Hoge Woerd: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
www.utrechtnatuurlijk.nl

moestuinen in Utrecht

Deze blogs vind je vast ook leuk

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.