Malie Hotel Explore Utrecht 12

Malie Hotel | Shoppen, struinen & slapen in het Maliekwartier

Vorig weekend brachten we de nacht door in het Malie Hotel. De reden: benieuwd naar de nieuwe kamers van het onlangs gerenoveerde hotel! De zalige bedden van Auping, idem doucheproducten van Rituals, het super vriendelijke personeel én lokale ontbijtje vielen in de smaak.

Something old, something new

Afgelopen maanden is het hotel flink onder handen genomen. De kamers – voorheen voorzien van veel donkerblauw en bruin – hebben een luxe uitstraling met een Utrechts tintje gekregen: elke kamer beschikt namelijk over – door het personeel geschoten – fotobehang van Utrechtse plekken. Verder sieren Marokkaanse lampen en meubels in de kleuren taupe, donkergrijs en rood de ruimtes.

Allemaal lokaal                        

Het Malie Hotel werkt met veel lokale, Utrechtse producten. Zo bestel je biertjes van Brouwerij De Leckere aan de bar, smeer je ’s ochtends marmelade van Streeck Specialiteiten uit Nieuwegein op je croissant en bewonder je kunst van lokale kunstenaars aan de muren.

Borrel in de tuin                      

Wat velen niet weten: het Malie Hotel heeft een super fijne stadstuin, waar het in de zomer lekker borrelen is onder witte parasols met uitzicht op de statige panden van de Maliebaan. Een restaurant heeft het hotel niet, maar om de hoek op de Bilstraat vind je er genoeg. Na je aperitief aan de hotelbar begeef je je bijvoorbeeld richting eetcafé Te Koop, wandel je naar Bastacosi voor de allerlekkerste pizza of schuif je aan een Indonesische rijsttafel bij Sentai. Voor de lunch strijk je neer bij Cornelis, op slechts een paar stappen afstand van het Malie Hotel.

Maliestraat 2

Book Malie Hotel

 

About Christine van den Brink

Christine, geboren en getogen in Utrecht, schrijft als freelancer het liefst over reizen. Een perfecte combi, omdat reizen en schrijven beiden bovenaan de leuke-dingen-des-levens-lijst staan. Utrecht is een fijne plek om na die vakantie, citytrip of verre reis thuis te komen. Dat de stad met de dag leuker en levendiger wordt helpt ook. Net als wonen op de booming Westerkade - met koffietentjes en restaurants binnen grijpbereik. Ook hoog op de lijst staan lekker eten, festivals en films. Zo nu en dan helpt Christine mee in haar vaders winkel Catch op de Domstraat; bekend om z'n kunst, posters en kaarten van Utrecht. Voor Explore checkt Christine alle coole happenings in de stad, van nieuwe winkels tot aan fijne feestjes.

Bekijk ook

Mother Goose Hotel Explore Utrecht 7

3 Heuse Design Hotels in Utrecht (in het centrum!)

Ben je op zoek naar design hotels in Utrecht om een speciale gelegenheid te vieren? Of simpelweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.