De Maaltuin Utrecht: het culinaire verleden en heden van Paleis Soestdijk

Wij mochten proeven bij de Maaltuin in Utrecht en wat was dat een feest! Want denk:  culinaire ontdekkingsreis op een bijzondere locatie. In deze blog vind je een korte impressie van ons bezoek.

Sinds 2016 opent de Maaltuin pop-up restaurants op bijzondere plekken en dus ook in Utrecht. Op de mooiste plekjes kun je genieten van prachtige verhalen en heerlijk eten. Elk jaar weer is het een feest en is daarom wat ons betreft zeker een bezoek waard.

De Maaltuin Utrecht

Altijd fijn om uitgenodigd te worden voor een exclusieve editie. We zeiden dus ook volmondig ja op de uitnodiging van de Maaltuin editie in Utrecht. Dit keer vond het evenement plaats in Paleis Soestdijk. Het avontuur begon met een blauwe envelop en werd vervolgd met een wandeling langs de tuin en bordes voor een foto.

Na een korte fotosessie konden we het paleis bewonderen. Van de wijnkelder, stuczaal, blauwe gang en keuken. Weer buiten aangekomen, liepen we langs ‘De Orangerie’ en de oudste watertoren van Nederland door naar de kassen van Paleis Soestdijk voor het ‘Maaltuin’ diner.

Culinaire genieten bij de Maaltuin Utrecht

In de kassen genoten we van een viergangendiner begeleid door koninklijke culinaire verhalen uit het verleden. Genieten! Met muziek afkomstig uit de tijd van Koningin Juliana. Van deze fantastische avond hebben we ook een fotoreportage gemaakt die je hier kunt bekijken. Maar in deze blog draait het om de video, zien dus!

Nog meer fijne blogs

Dit zijn de twee leukste hotels voor twee in Utrecht!
Culinair genieten bij nieuw restaurant Céline in Nieuwegein
3 Heuse Design Hotels in Utrecht (in het centrum!)

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.