Lucas Cafe Atelier Explore Utrecht 1

Het schattige cafe op de hoek: Lucas

Je hebt deze hoek al duizenden keren gepasseerd – fietsend langs de ooit fluoriserend verlichte telefoon winkel in de bocht waar de Wittevrouwenstraat overgaat in de Biltstraat. Maar de afgelopen tijd is je misschien opgevallen dat er iets veranderd is aan dit bescheiden hoekpand.

Nu schitteren de prachtige groene tegels van koffie bar Lucas in het zonlicht. De geur van geroosterde koffiebonen en versgebakken lekkers komt je tegemoet als je er langs fietst. Mensen zitten achter hun laptops aan de houten bar aan het raam en een klein bordje met de tekst “coffee is always a good idea” is je besluit gemaakt – je gaat naar binnen.

Lucas is misschien nieuw in de stad, maar ze weten menig Utrechter te bekoren. Het interieur is fris, modern en toch gezellig. De tafels lijken gemaakt te zijn van oude naaitafels – nu turquoise geschilderd met een donker stuk natuursteen er bovenop. Achter de bar zweven houten planken tegen helder witte muren die de, soms wat donkere, hoek oplichten.

De koffie is heet en de thee geserveerd in verrassend moderne theepotten. Elke keer als je een taartje of een van hun gluten- en lactose vrije lekkernijen besteld (en ja, ze zijn heerlijk) worden ze naar je gebracht op een schattig klein bordje – perfect voor Instagram. Er is geen enkele keer geweest dat een barista niet vriendelijk was, met me kletste en me hun loyaliteitskaart aanbood (hier heb ik een zwak voor).

Lucas Cafe Atelier Explore Utrecht 9
Lucas is een fanastische spot voor een snelle kop koffie of een middagje bijkletsen. Ik heb tot op heden nog niet met mijn laptop plaatsgenomen voor het raam, maar het ziet er uit als een comfortabele plek. Dus, waar wacht je nog op?

Lucas Cafe Atelier Explore Utrecht 7

Wittevrouwenstraat 23 | website

Openingstijden:
ma: gesloten
di-vrij: 08.00-18.00
zat: 10.00-18.00
zon: 10.00-17.00

Foto’s: Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht App, in de App-store.

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Cate Misczuk

Cate is een Amerikaanse freelance schrijver, journalist en video producer die Utrecht nu haar thuis noemt. Als zij niet bezig is met de redigeren van de Explore Utrecht.Com site dan gaat ze op pad om de stad te verkennen. Druk met het maken van mooie foto's van Utrecht en altijd opzoek naar nog lekkere bakkie koffie. Cate verhuisde naar Utrecht na een bezoek aan de stad, destijds woonachtig in Amsterdam vanwege haar studie. Ze werd snel verliefd op het laid back gevoel in Utrecht en prachtig kronkelende straatjes. Lees haar avonturen als expat in de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.