Dagje utrecht Domtoren Beklimmen Domkwartier Utrechtt 2

Low budget logeeradresjes in Utrecht

Een nachtje Utrecht is populairder dan ooit! Dat blijkt uit cijfers die Toerisme Utrecht eerder publiceerde. Utrecht kent inmiddels dan ook een groot aantal bekende en minder bekende hotels en hostels. We zetten eens 4 minder voor de hand liggende, maar goedkope logeeradresjes voor je op een rij.

Grand Hotel Karel V, Carlton President, Park Plaza, NH, Hotel Dom, Mother Goose, het Maliehotel, het Court Hotel, Apollo, Bastion en Hotel Mitland, één voor bekende hotelformules voor wie in Utrecht wil overnachten. Maar de Domstad kent ook voldoende kleinschalige, bijzondere en dikwijls goedkope logeeradressen. Daar is doorgaans van een geheel andere, intiemere sfeer sprake dan bij de grote ketens.

Zoals het hippe budget hotel Strowis in de Boothstraat, hartje binnenstad. Strowis is gevestigd in een monumentaal pand uit de 17de eeuw, dat nog beschikt originele details uit die tijd.

Of Stone Hostel Utrecht aan de Bilstraat in Oost, een keurig en verzorgd kleinschalig familiehostel met zowel slaapzalen als privékamers en een volledig uitgeruste keuken waar gasten hun eigen maaltijd kunnen bereiden.

Het eenvoudige twee sterren bed&breakfast Hotel Oorsprongpark aan de F.C. Donderstraat ligt iets verder uit het centrum, maar nog wel op loopafstand.

Het eveneens eenvoudige gastvrije Hotel Sleep Well ligt aan de Wittevrouwensingel met een prachtig uitzicht op de singel én domtoren en het drukke uitgaansleven letterlijk om de hoek.

Low budget overnachten kan dus zeker ook in Utrecht. Als het toch allemaal wat meer mag kosten en je zoekt een bijzonder logeeradresje, check dan vooral ook onze rubriek hotels eens.

Book hotels in Utrecht

 

About Maurice Hengeveld

Maurice Hengeveld is zelfstandig redacteur - journalist en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij is in Utrecht onder andere verbonden aan de stadsglossy LEVEN! magazine Utrecht, Architectuurcentrum Aorta, merwede.nl (over de nieuwe stadswijk Merwede), onzeeigendom.nl (rond de restauratie van de Domtoren) en wijkmagazines Mens en Wijk (noordoost) en de Zuidwester (Kanaleneiland en Transwijk) en richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie. Maurice focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.