Loaded Amsterdamsestraatweg Header Explore Utrecht-1

Loaded – nieuwe hotspot op de Amsterdamsestraatweg

De smaakmaker van de Amsterdamsestraatweg 

De Amsterdamsestraatweg schijnt een aantrekkingskracht te hebben voor nieuwe hotspots. Onlangs opende Loaded haar deuren aan de drukke straat en is een aanwinst voor Utrechts’ spannende horecalandschap. Nadat we het menu online gecheckt hadden, konden Daina en ik niet langer wachten. In het weekend sprongen we direct op onze fietsen richting het hippe restaurant. Lees verder voor onze review, maar wees gewaarschuwd: tijdens het lezen zal het water je in de mond lopen.

De eerste indruk

Het restaurant is ruim en licht en de service is vriendelijk en gastvrij. Het menu barst van de verleidelijke ontbijt/brunch en door streetfood geïnspireerde gerechten met roots van over de hele wereld. We kunnen ons voorstellen dat dit kan zorgen voor de nodige keuzestress, maar probeer daardoor heen te drukken! Houdt in gedachten dat je altijd later meer kunt bestellen, of je kunt later terugkomen

Ontbijt & brunch

Voor brunch kun je voor de klassieke opties gaan: hartig, zoet of een mix van allebei… Voor ieder wat wils. Je klassieke avo-toast, maar dan loaded met extra toppings. Fluweelzachte bowls en havermout. Shakshuka. Ga ook eens voor de Amerikaanse klassieker: chicken & waffels. We peinsden een tijdje over de keus die we gingen maken en gingen uiteindelijk voor de buttermilk pannenkoeken en de zalm met ei. De pannenkoeken waren licht, fluffy en overheerlijk, maar de zalm sprong er echt bovenuit. Twee enorme sneeën zuurdesembrood, ultiem zachte scrambler eggs, spinazie en een flinke portie zalm gemarineerd in rode biet. Een perfecte balans tussen gezond en bevredigend.

Lunch

Natuurlijk hebben we ook geluncht bij Loaded. Het liefst had ik de garnaal po’boy, de kimchi blauwe kaas tosti of de vo-pho (Aziatische tofu)… Maar omdat dit ronde twee was, hebben we onze keuze beperkt tot twee gerechjes: de vad-pav en kimchi frietjes. De vad pav is een Indisch gekruide dumpling met gefermenteerde tomaat en groene chutney in een luchtige witte bun. Ik heb nog nooit eerder een gerecht als dit gegeten, maar genoten dat ik heb! Als je geen fan bent van zout-hartig, dan is dit voor jou geen match.

Uiteindelijk, de grote dealbreaker: de kimchi frietjes. Guys. Deze zijn zo belachelijk goed -en verslavend. De frietjes zijn dubbel gefrituurd en getopt met een kaassaus en een enorme portie kimchi. Dit gerecht is iets waarvan ik niet wist dat ik het wilde, totdat ik het at. Gebaseerd op deze ervaring, kan ik niet wachten om de rest van de gerechten te proberen. Als ze maar de helft zo goed zijn als wat wij hebben gegeten, dan slaan ze de plank al raak.

Amsterdamsestraatweg 52-54 | Facebook

Openingstijden:
Maandag en dinsdag gesloten
Overige dagen: 08:30 – 22:00

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Bekijk ook

Bar Restaurant Speck Ledig Erf Explore Utrecht 1

Restaurant concepten voor op het lijstje

5x de leukste restaurants met originele concepten! Wanneer je tegenwoordig uit eten gaat ga je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy