Liquorbar Header Explore Utrecht-1

Liquorbar Utrecht voor stoere dranken en lekkere bites

Liquorbar Utrecht, gevestigd naast Lefebvre, op de Neude is een nieuw fine drinking concept in onze stad. Maurice Hengelveld schreef eerder al over de opkomst van deze nieuwe trend en tipte drie fine drinking adresjes die een bezoek waard zijn in Utrecht. Lefebvre’s Liquorbar kunnen we toevoegen aan de lijst. Liquorbar combineert stoere dranken van kleine distilleerderijen met culinaire bites.

Lefebvre’s Liquorbar Utrecht op de Neude

Klinkt de naam ‘Lefebvre’s Liquorbar’ bekend in de oren? Dat zal best want Liquorbar hoort bij wijnbar Lefebvre, al acht jaar, gevestigd aan de Neude. En zeer geliefd bij wijnliefhebbers. En een van mijn favoriete plekken voor een goed glas wijn in het weekend.

De eigenaar heeft enkele jaren in Chicago gewoond en gewerkt als inkoper voor hotels. Hij weet dus als geen ander de beste wijnen en dranken in te kopen. De keuze voor Liquorbar was vanaf het begin duidelijk: stoere dranken met een mooi verhaal. Bij Liquorbar geniet je van een goed glas vodka of gin met lekkere bijpassende bites. Maar drink je liever een cocktail? Dan is er genoeg keus op de kaart voor een lekkere cocktail. Liquorbar biedt kleine distilleerderijen een podium om hun mooie producten te introduceren aan een breder publiek.

Loungen met Al Capone

De inspiratie voor de inrichting van Liquorbar komt van de drooglegging in de Verenigde Staten. Het verbod op alcohol heeft 14 jaar geduurd en delen van het verhaal zie je terug in de schilderijen die aan de muur in de loungehoek hangen. Op de bruine banken kun je heerlijk zitten. En de hoge groene stoelen nodigen uit tot een lang zit aan tafel. Kun je niet lang stilzitten? Neem dan de trap naar de kelder voor een potje pool.

‘I think this would be a good time to drink’ president Roosevelt

Culinaire bites op de kaart

De zorgvuldige samengestelde kaart is niet zeer uitgebreid, maar biedt genoeg keus voor heerlijke happen naast de mooie selectie dranken. Tijdens ons bezoek aan de Liquorbar genoten we van mini burgers, pizza en oesters met room en kaviaar met een druppel NODE gin. Allemaal verrukkelijk! De vegetarische pizza was mijn favoriet. De pizzabodem wordt geïmporteerd van uit Italië. Geloof me de pizza wil je niet delen. 😉

Leuk feitje Liquorbar Utrecht

Liquorbar heeft in samenwerking met lokale distilleerderij ‘De Pronckheer’ uit Cohen een eigen gin en vodka gestook met diverse planten, kruiden en bloemen. Dit receptuur is geïnspireerd op de Neude van vroeger dat toen een moeras was waar veel kruiden en planten groeide. De samenwerking leidde tot een heerlijk kruidige NODE-gin en vodka. Deze dranken zijn puur zeker het proeven waard. Ook verwerkt in een cocktail een aanrader.

Next Prev
Liquorbar Explore Utrecht 3
Liquorbar Explore Utrecht 4
Liquorbar Explore Utrecht 5
Liquorbar Explore Utrecht 6
Next Prev

Lefebvre ’s Liquorbar
Neude 1
3512 AD Utrecht
030 32000225
info@liquorbar.nl

Openingstijden Liquorbar: Elke dag vanaf 15:00

Lees meer over fine drinking bars in Utrecht!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.