Lichtjesavond bij Slot Zuylen kasteelmuseum in de achtertuin van Utrecht!

Lichtjesavond bij Slot Zuylen

Lichtjesavond bij Slot Zuylen: kasteelmuseum in de achtertuin van Utrecht!

Nog geen half uurtje fietsen vanuit de Domstad langs de Vecht ligt het prachtige kasteelmuseum Slot Zuylen. (foto: www.donkerutrecht.nl)

Net buiten Utrecht, aan de Vecht in Oud-Zuilen, ligt Slot Zuylen. Dit middeleeuwse kasteel, met als bekendste bewoner de schrijfster Belle van Zuylen, is inmiddels al 60 jaar opengesteld als museum. Concerten, evenementen en rondleidingen brengen er het verleden tot leven. Op zaterdagavond 26 september 2015 is een bezoek aan Slot Zuylen extra bijzonder, want dan is er Lichtjesavond. Buiten is dan alles sprookjesachtig verlicht en binnen kun je zelf rondkijken.

Sprookjesachtig verlicht

Naast de toch al indrukwekkende lijst van culturele activiteiten organiseert Slot Zuylen op zaterdag 26 september alweer de derde editie van Lichtjesavond. Voor dit succesvolle evenement creëerde kunstenares Arianne van Boxmeer een echt sprookje met haar installatie GLOWFIELD. Buiten is alles prachtig verlicht en binnen kun je zelf rondkijken. Tachtig lichtgevende bloemen vlammen op tijdens de lichtjesavond, een kunstmatige ingreep die het natuurlijke karakter van de plek versterkt en samen met het Slot zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Een aanrader voor wie eens iets bijzonders wil beleven, maar ook op andere momenten is Slot Zuylen vanzelfsprekend een bezoek meer dan waard als je de drukke stad even wilt ontvluchten!

Slot Zuylen | Tournooiveld 1 – Oud Zuilen | openingstijden: kijk hier | T 030 – 2440255

Bijdrage door – Maurice Hengeveld – tekstschrijver-redacteur-journalist.

(foto’s van lichtjesavond 2014 door www.donkerutrecht.nl)

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

 

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.