Le Clochard | Verrassing in Ridderhofstad

Ik kom altijd op de mooiste plekken als ik een verkeerde afslag neem. Toen ik laatst vanaf Lepelenburg terug wilde naar de Mariaplaats, kwam ik uit in de Ridderhofstad. Dit is een smalle straat vlakbij Park Lepelenburg. Ik had deze straat al eens eerder gezien tijdens een van mijn Bootcamp lessen en ik wist dat hier een plek was waar je terecht kon voor een laat ontbijt, namelijk tussen 10.00-15.00 uur. Ik vond dit altijd erg vreemd. Totdat ik zelf een keer trek had in een laat ontbijt en geen zin had om het zelf te bereiden. Ik besloot naar het restaurant te gaan dat ik dus al eerder had gezien tijdens bootcamp en toen ik verkeerd reed, namelijk Bistro Le Clochard.

Le Clochard bestaat al sinds 1973 en is daarmee de oudste bistro van Utrecht. Binnen is het een beetje donker, precies zoals je verwacht bij een bistro. De sfeer is warm en gastvrij. Wanneer je plaatsneemt op een van de stoelen langs de kleine ramen, heb je uitzicht op de straat. Er staat ook een grotere tafel met daaromheen wat kleinere tafels. Er is een open haard met ertegenover banken met loungekussens. Het voelt allemaal erg vertrouwd en vriendelijk (eigenlijk doet het me een beetje aan het café in de films van Harry Potter denken. Nu vind je me waarschijnlijk echt een grote nerd, maar het zij zo!). Aan de muur hangen allemaal visitekaartjes en foto’s van al het personeel en de klanten van de afgelopen 40 jaar.

Le Clochard is beroemd vanwege zijn eenvoudige maar smakelijke gerechten zoals kipsaté of spare ribs. De bistro is bij veel studenten geliefd vanwege deze eenvoudige en goedkope maaltijden. Toen ik er was kwamen er steeds studenten binnenvallen die wilden ontbijten. Locals bezoeken Le Clochard ook vaak voor de mosselen en het bier dat ze hier schenken. Er komen ook veel toeristen, die hebben waarschijnlijk de verkeerde afslag genomen 😉

Le Clochard is een hele aangename verrassing in de Ridderhofstad! Het menu is eenvoudig maar goed en het personeel is vriendelijk en maakt graag een praatje. Dat ze een uitsmijter op het menu hebben staan is zeker een pluspunt. Al hou ik er zelf meer van een lekkere omelet. Ik hoorde dat de spare ribs ook heerlijk zijn. Ik kom hier dus zeker terug om te dineren bij de open haard.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.