Frenchie Cafe Brunch Explore Utrecht-5

Kleurrijk brunch festijn bij Frenchie Café

Frenchie Café, onlangs geopend aan de Lange Nieuwstraat, is de nieuwste hotspot van Utrecht. Alles op het menu is instagramable! Op de kaart staan: mega-versierde milkshakes met donuts en gekleurde sprinkels, unicorn cupcakes en red velvet pancakes. Jacqueline opende haar café afgelopen zomer samen met haar vriend. “We vonden dat het in Utrecht ontbrak aan hippe Instagram-waardige lunchplekjes met lekker eten.”  En dus werd het tijd voor een eigen café. Hello, Frenchie!

Minimalistisch chic

Je verwacht geen hotspot in het rijtje met mooie authentieke huizen en panden op de Lange Nieuwstraat. Maar bij binnenkomst snap je meteen waarom Frenchie Café zo goed past in het Museum Kwartier. Het interieur is trendy: een houten vloer met visgraatpatroon, marmeren tafeltjes en een oudroze fluwelen bank met daarboven grote gouden spiegels. Met hier en daar wat groen voor de gezelligheid. Frenchie is knus en dat is te zien aan de volle zaak. Het is altijd ontzettend druk! Ik heb tien minuten gewacht voor een plekje op de mooie roze bank. Ja, want die pancakes wilde ik natuurlijk wel zelf proeven.

Populaire red velvet pancakes

De menukaart is niet uitgebreid, maar toch was het moeilijk kiezen. Uiteindelijk had ik toch gekozen voor de populaire red velvet pancakes met roomkaas en verse aardbeien. Op het menu staat ook toast met avocado en gepocheerd ei. Of gezonde Acaï Bowl met vers fruit en huisgemaakte granola. En de zoetekauw kan helemaal los bij Frencie Café. Taart en cup cakes van de bekende cakeshop Life of Pie in Amsterdam. Ondanks de drukte hoefde ik gelukkig niet lang te wachten op mijn bestelling. Oh, wat heb ik genoten van de red velvet pancakes! Maar natuurlijk had ik eerst een foto genomen voor Instagram, want het gerecht was een plaatje waard.

Frenchie Cafe Brunch Explore Utrecht-5

Perfect shot

Ik snap wel waarom Frenchie Café het goed doet op Instagram! Sommige bezoekers zijn druk bezig met het nemen van de perfecte food foto of selfie. Ja, want voor sommige mensen geldt #instagramislife. En de lekkere en kleurrijke gerechten van Frenchie Café passen perfect op een Instagram feed. Maar laat je hierdoor niet weerhouden om naar Frenchie café te gaan. Het is zeker een bezoekje waard. Ach, als je er toch bent.. Neem die shot!

 

Bijdrage door Kayleigh Mensinga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.