Header Kerstmarkten Unspalsh Explore Utrecht

Kerstmarkten in Utrecht | De gezelligste tijd van het jaar

Bij mij beginnen de Kerstkriebels al te komen. Besneeuwde straten, warme choco, de geur van dennenbomen, de Qmusic-Kerst-top-zoveel. Heerlijk! Heb jij er ook al zo’n zin in? Dan kun je al eerder dan je denkt gaan genieten van deze romantische Kerstpracht. Overal in de binnenstad is iets te doen, kraampjes, verlichte bruggen en lekkernijen. Je kunt heerlijks struinen op de kerstmarkten, opzoek naar fijne cadeautjes of heerlijke lekkernijen voor het Kerstdiner. Plof daarna maar lekker neer met een warme chocolademelk (misschien met een klein scheutje rum) bij een van de vele cafeetjes in Utrecht. Genoeg kerstmarkten om te bezoeken de komende weken en dus heb ik er een aantal op rij gezet voor jullie.

Het is genieten op de verschillende kerstmarkten in Utrecht!

Kerstmarkt Molen de Ster, 8 december (11:00 – 17:00)

Bezoek de kerstmarkt van Molen de Ster: glühwein, warme choco, live muziek, een gezellige markt met spulletjes voor de feestdagen en meer. Ook de molenaars zijn aanwezig met eigengemaakte broodplanken en andere ambachtelijke duurzame houten producten. Neem plaats in het cafe en geniet van een ambachtelijk gebrouwen biertje.

Kerstsfeer Molen de Ster in de sneeuw

Kerst in Het Julianapark – 14/15 december (vanaf 16.00 uur)

Voor de zesde keer wordt het Julianapark omgetoverd tot het decor van een heuse Kersttraditie. Met zoveel mogelijk verhalen en medewerking uit de buurt maakt de organisatie twee voorstellingsavonden in het mooiste park van Utrecht. Saamhorigheid is tegenwoordig een terugkerend thema én zeker met de feestdagen! Daarom dit jaar het thema: Je hoort erbij! Koop daarom snel je tickets voor dit fijne event. Want jij hoort er ook bij!

Warme Wintermarkt in de Metaal Kathedraal – 15 december (14.00 – 18.00)

Maak een mooie wandeling door de Metaal Kathedraal en hoor de mooiste verhalen door de vertellers. Die je in elke ruimte van het gebouw meenemen in hun verhaal, laat je bedolven onder de Kerstsfeer. De kids kunnen meedoen met workshops, de volwassenen kunnen genieten van lekkere kaasjes, wijnen en andere lekkernijen. De producten die verkocht worden zijn allen duurzaam en bewust gemaakt, praat met de makers en ontdek al het moois.

Twijnstraat Markt 15 december (11.00 – 18.00)

De oudste Kerstmarkt van de stad heb ik mij laten vertellen, in de oudste winkelstraat van Utrecht. Hier zullen op zondag verschillende kramen staan. De winkeliers van de Twijnstraat hebben een plekje op de markt, ze verkopen van kleding, verse vis, bloemen tot aan flessen wijn. Maar ook kraamhouders van buiten de Twijnstraat mogen hier staan. Met heerlijke Franse worsten, lokale bieren of ambachtelijk gebakken brood. Ook kun je hier lekker struinen met een hete kop glühwein in je hand. Zet je muts op, wanten aan en gaan!

Kerstmarkten op de Twijnstraat

Stomend Bierfestival in het Spoorwegmuseum – 20 december (19.00 – 23.00)

Het Streekbierfestival Utrecht strijkt op 20 december neer bij het Spoorwegmuseum. Je kan in winterse sferen genieten van speciaal bieren uit streken over de gehele wereld. Misschien wil je voordat je aan de proeverij begint, wel met de kids schaatsen op de ijsbaan of een rondje op de antieke carrousel. Live muziek zal zorgen voor een nog gezelliger sfeertje. De ontelbare lampjes en kerstbomen doen de rest! Dus ook een prima avondje voor een VriMiBo!

X-MAS Swan Neude – 21/22 december (11.00 – 17.00)

De Swan Market is inmiddels niet meer Utrecht weg te denken, deze markt is altijd sfeervol en gezellig. Zéker met de feestdagen. De Neude wordt omgetoverd tot een waar X-MAS Walhalla, je kunt al jouw boompresentjes hier inslaan. En terwijl je dit doet kun je zondigen bij alle fijne eet- en drinkkramen die er zijn. Wil je de kids meenemen? Dat kan heel goed, want er is een kleurtafel, een springkussen en andere spelletjes. Happy X-MAS!

Kerstsfeerdagen bij Geertjes Hoeve Haarzuilens 15 / 22 december (11.00 – 17.00)

De leukste stadsboerderij van de omgeving! Ietsje verder op de fiets, maar de Kerstpret zal er niet minder om zijn. Geertjes Hoeve organiseert op twee zondagen de Kerstsfeerdagen, waar je de geitjes kunt voeren, de varkens kunt borstelen of marshmallows kunt roosteren boven het vuur. Maak er een heus avontuur van deze dag, want je kunt ook meedoen aan de Winterspeurtocht. Wanneer de kinderen lekker bezig zijn, kunnen papa en mama meedoen aan de proeverijen in de boerderijwinkel. Veel plezier! En alvast een fijne Kerst!

Deze blogs vind je vast ook leuk

Kerst festival bij het Spoorwegmuseum

Beeldmateriaal via facebook: Molen de Ster, Twijnstraat en Streekbierfestival | Header Unspalsh

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.