fbpx
Header Kerstmarkten Unspalsh Explore Utrecht

Kerstmarkten & Festivals in Utrecht – De gezelligste tijd van het jaar

Bij mij beginnen de Kerstkriebels al te komen. Besneeuwde straten (jaja), warme choco, de geur van dennenbomen, de Qmusic-Kerst-top-zoveel. Heerlijk! Heb jij er ook al zo’n zin in? Dan kun je al eerder dan je denkt gaan genieten van deze romantische Kerstpracht. Overal in de binnenstad is iets te doen, kraampjes, verlichte bruggen en lekkernijen. Je kunt je sportieve beentje voor zetten op de ijsbaan op het Neude, romantisch met je nieuwe liefde? Biologische hapjes voor de feestdagen kun je halen op de Streekmarkt. Creatieve cadeaus koop je de Zelfgemaakte Markt. Plof daarna maar lekker neer met een warme chocolademelk (misschien met een klein scheutje rum) bij een van de vele cafeetjes in Utrecht. Genoeg kerstmarkten om te bezoeken de komende weken en dus heb ik een aantal op rij gezet voor jullie.

Het is genieten op de verschillende kerstmarkten in Utrecht!

Kerstmarkt Molen de Ster, 9 december (11:00 – 17:00)
Bezoek de kerstmarkt van Molen de Ster: glühwein, warme choco, live muziek, een gezellige markt met spulletjes voor de feestdagen en meer. Ook de molenaars zijn aanwezig met eigengemaakte broodplanken en andere ambachtelijke duurzame houten producten. Neem plaats in het cafe en geniet van een ambachtelijk gebrouwen biertje. Meer info Molen de Ster 

Kinderkerstmarkt, Engelsmanplaat Lunetten – 16 december (14:00-17:30)
Natuurlijk kunnen we de kleintjes niet achter laten met de feestdagen, daarom bestaat er ook een speciale kinder-kerst-markt. Ook deze 7de editie staat vol kramen met spulletjes voor en door kinderen. Dus hier kun je leuke cadeautjes kopen voor onder de boom. Of de Kerstman in zijn oor fluisteren wat er in die pakketjes moet, want die schijnt ook even te komen kijken in Lunetten. Santa Claus is coming to town!

Fonteyn Festival op het Janskerkhof – 14, 15 & 16 december
Yes, het is weer tijd voor het Fonteyn Festival! Trek je wollen muts en gehaakte sjaal maar uit de kast.. Tijdens de winter editie staan weer verschillende Utrechtse wijnhelden met hun wijnen de show te stelen. Maar foodtrucks met bijpassende hapjes zijn natuurlijk ook van de partij. Uiteraard hebben wij het weekend van 14, 15 en 16 december al geblokkeerd in onze agenda’s. Fonteyn Festival

Stomend Bierfestival in het Spoorwegmuseum – 21 december (19.00 – 23.00)
Het Streekbierfestival Utrecht strijkt op 21 december, voor de tweede keer, neer bij het Spoorwegmuseum. Je kan in winterse sferen genieten van bieren uit streken over de gehele wereld. Misschien wil je voordat je aan de proeverij begint, wel met de kids schaatsen op de ijsbaan of een rondje op de antieke carrousel. Live muziek zal zorgen voor een nog gezelliger sfeertje. Dus misschien ook een prima avondje voor een VriMiBo! Streekbierfestival

 

Knus Utrecht – 14, 15 & 16 december
Een tweedaags festival dat (half)jaarlijks zal plaatsvinden in de binnenstad. Het festival draait om verbinding, bezinning, saamhorigheid en geluk. Mooie onderwerpen voor de feestdagen toch? Trek je loopschoenen aan en struin alle zeven kerstmarkten af opzoek naar leuks of gewoon om te kijken. Of neem plaats in een van de huiskamers en geniet van een korte voorstelling of optreden. Zin in gekkigheid? Stap dan in de zweefmolen en geniet. Dit weekend mag alles, niets moet!

Kerstmarkten tijdens Knus Utrecht 

Karel V Winter Fair (Hotel Karel V) 16 december
In de prachtige tuin van Karel V wordt dit jaar een Winter Fair georganiseerd. Je kunt struinen langs verschillende kramen om al het moois gemaakt door Utrechters, in Utrecht te bewonderen. Een Winter Fair met veel Utrechtse makers, lekkere hapjes en een gezellige kerstsfeer. Bistro Karel V heeft op het plein een stand waar je koek en kopie kunt krijgen. De Winter Fair is prima plek om even aan de kerstdrukte te ontspannen. Of als tussenstop onderweg naar de Twijnstraat voor de kerstmarkt.

De Zelfgemaakte Markt (Zadelstraat & Mariaplaats) 15 & 16 december
De Zelfgemaakt markt is een van de zeven kerstmarkten die onderdeel is van Knus Utrecht en zal plaatsvinden op de Zadelstraat en Mariaplaats. Op het kleine maar gezellige plein zullen vele leuke en creatieve standhouders staan met hun eigen gemaakte spullen. Denk aan kunst, sieraden, interieur-accessoires, meubels, speelgoed en kleding. Allemaal mooie spullen voor in én onder de boom. Opwarmen die je met koffie en een portie poffertjes.

Twijnstraat Markt (Twijnstraat) 16 december
De oudste Kerstmarkt van de stad heb ik mij laten vertellen, in de oudste winkelstraat van Utrecht. Hier zullen op zondag verschillende kramen staan. De winkeliers van de Twijnstraat hebben een plekje op de markt, ze verkopen van kleding, verse vis, bloemen tot aan flessen wijn. Maar ook kraamhouders van buiten de Twijnstraat mogen hier staan. Met heerlijke Franse worsten, lokale bieren of ambachtelijk gebakken brood. Ook kun je hier lekker struinen met een hete kop glühwein in je hand. Zet je muts op, wanten aan en gaan!

Tijdens drie dagen knus valt een hoop te beleven. Op knusutrecht.nl vind je het gehele programma.

Beeldmateriaal via facebook: Molen de Ster, Knus Utrecht en Streekbierfestival | Header Unspalsh

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Na haar studie besloot ze te blijven in Utrecht, na tien jaar noemt zij het haar thuis. Alicia werkt op het hoofdkantoor van een modebedrijf en is haar eigen wijnbedrijfje gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Weekend Agenda Utrecht

Weekend Guide Utrecht – 8, 9, 10 maart

Het aftellen naar het weekend is begonnen! Op verzoek van vele volgers is de geliefde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy