Halverwege de Vleutenseweg staat een huisje, een schattige miniatuur versie van een landhuis. Dit leuke huisje was vroeger een kantoorgebouw maar heeft eindelijk een nieuwe functie gekregen! Instock heeft namelijk zijn Utrechtse vestiging hier geopend.
Instock Utrecht
Voor degenen die Instock nog niet kennen: zij zijn een restaurant keten uit Amsterdam die werken met voedsel van de Albert Heijn dat anders weg zou zijn gegooid. Omdat ze net niet de juiste vorm hebben of een ander schoonheidsfoutje hebben. Instock strijdt tegen voedselverspilling!
Als we binnen lopen in het sjiek uitziende huisje aan de Vleutenseweg, is het interieur een wereld van verschil met de stijl aan de buitenkant. Binnen is het warm, met veel hout, een open keuken, zwarte accenten en een mosterdgele kleur op de muur.
Oogst van de dag
Zodra we gaan zitten en alvast een drankje besteld hebben, krijgen we een plank met brood, olijfolie en zelfgemaakt ingelegde komkommers van het huis. Ook een karaf water met een schijfje sinaasappel wordt op tafel gezet. Een goed begin!
Instock heeft elke dag een ander menu, afhankelijk van de ‘oogst van de dag’ van wat er die dag over was bij Albert Heijn. Dit menu bestaat uit 4 gangen, die te zien zijn op een een krijtbord dat van tafel naar tafel word gedragen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om niet alle gangen van het menu te bestellen, maar wij wilden alles wel proberen!
4 gangen van de AH
We beginnen met onze eerste gang: paprika/tomaten soep met daar bovenop een krokante tostada, gegrilde paprika en tomaat en een klodder limoen-mayonaise. Een heerlijk frisse en zoetzure start van ons diner.
Hierna volgde onze tweede gang: bloemkool panna cotta met broccoli beignets, curry aardappel crisps en een papadum crumble. Lekker creatief met groenten! Dit gerechtje was een feest voor het oog.
Het hoofdgerecht bestond uit Thaise viskoekjes, met Miso saus, kimchi kool en een pickled gember dressing. Een lekker pittige combinatie die mocht smaken, met romige gember dressing en het zilte viskoekje. Wat mij betreft had de portie van dit hoofdgerecht echter wel wat groter gemogen, deze was nu ongeveer vergelijkbaar met die van het voorgerecht.
Tenslotte verscheen het dessert op tafel, wat wederom een prachtig opgemaakt bord betrof met daarop stukje luchtige carrotcake, dotjes kruidige pompoen- en soja crème, frisse granaatappel en crispy granola gemaakt van borstel graan. Dit graan houden ze over bij het brouwen van het Pieperbier, een bier dat Instock zelf brouwt van geredde aardappels. Een fantastische afsluiter!
Met een gerust hart laten we het mini landhuis aan de Vleutenseweg achter ons, tot de volgende keer.
Vleutenseweg 382 | website