Well, een over(h)eerlijk menu. Zowel de foodkaart als de drankenkaart bij Instock mag er zijn! Ook het gebouw aan de Vleutenseweg is een streling voor het oog, maar laten vooral het terras niet vergeten. Een echte ‘hidden gem’! Rustig, groen, maar vooral gezellig.
Instock van pop-up naar hotspot
Instock is een concept dat begonnen is in onze hoofdstad, eerst als pop-up store en daarna als allereerste re-use restaurant. Alle producten die geserveerd worden bij Instock zijn veelal biologisch, maar vooral “gered”. Een tomaatje met een deuk, een platte lekkerbek of een gekke pieper worden niet meer in de supermarkten verkocht. De consument zou deze “misbakseltjes” niet kopen, maar omdat er niets mis is met deze prachtige producten worden zij gered van de ondergang door Instock! Voor de koks is het daarom steeds weer een verrassing waarmee zij die avond het 4-gangen menu kunnen samenstellen. Want niet steeds worden dezelfde producten gered. Wij hebben mogen proeven van het voorgerecht, een heldere tomatenbouillon. Elk stukje van de tomaat was gebruikt en door middel van een andere kooktechniek bereid. Een bijzonder smaakvolle beleving. En, je proeft dat het kakeltje vers is.
Geen borrel zonder plank
De borrelplank die we kregen was echt een verrassing! Huisgemaakte bitterballen, rösti, lekkerbekjes, gepickelde groenten, maar wij waren vooral dól op de viskoekjes. Geen plank zonder borrel, dus hebben we eens goed geproefd van de gloednieuwe drankenkaart. Ook hier merk je wederom dat alle producten met zorg worden uitgekozen én behandeld. Instock redt brood en aardappels waarmee ze hun eigen bier brouwen: het pieperbier, romig met een klein bittertje en het bammetjes bier, fris en fijn voor de zomer. Verder staan er vooral bieren op de kaart die een verhaal hebben, zoals bier gemaakt met Amsterdams regenwater. Ik vergeet bijna te vertellen hoe vriendelijk wij zijn ontvangen en hoe leuk wij werden begeleid tijdens de proeverij, elk product heeft een geschiedenis en filosofie, vraag daar vooral naar, leuk!
Zelfs de wijnen hebben anekdotes, de No House Wine is de huiswijn. Pun intented. Een deel van de opbrengst gaat naar het bouwen van huizen voor weeskinderen. Zo eet en drink je veel bewuster. En heel belangrijk: alles was op en top verzorgd, én (h)eerlijk!