centraal museum as the world occurs explore utrecht 5

How the world occurs: 3 redenen om de expositie te bezoeken

Voor alle kunstfanaten onder jullie, is er op het moment een fantastische expositie bij het Centraal Museum. How the world occurs door Craigie Horsfield biedt de kans om te reflecteren op de wereld en onze perceptie van die wereld.

De expositie is absoluut de moeite van een bezoek waard, en hier zijn drie redenen waarom.

How YOUR world occurs

Dit deel van de expositie is interactief en wordt gevormd door zijn kijker. Bekijk deze pagina om een paar vragen te beantwoorden en een kort ‘gedicht’ te maken – wat geprojecteerd zal worden op de muur in het museum…jouw eigen 15 minutes of fame!

(Persoonlijk ben ik het niet eens met dit statement… 😛 )

Betoverende wandtapijten

Terwijl je jouw weg vervolgt door de expositie, kom je oog in oog te staan met verschillende prachtige wandtapijten die zo groot zijn dat het voelt alsof je de taferelen die zij uitbeelden in kan stappen. Een van de wandtapijten is eentje van een enorme neushoorn van de Oxford dierentuin – een van mijn absolute favorieten!

Portretten van Utrechters

My favourite! Voor dit project heeft Craigie Horsfield verschillende Utrechters ontmoet, waarbij ze gedurende twee uur simpelweg praatten – over van alles. Zijn camera ging elke minuut af. Naderhand heeft hij alle foto’s bekeken en er eentje van elke persoon uitgekozen. De portretten zijn prachtig en aangrijpend, je zal je constant afvragen waar ze over denken.

centraal museum as the world occurs explore utrecht 2

How the world occurs is alleen te zien bij het Centraal Museum tot 5 Februari 2017, zorg ervoor dat je het niet mist!

Alle informatie over de expositie vind je hier.

Het museum is open van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur, en alle informatie en toegangsprijzen vind je hier.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht App

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.