Dagje utrecht historische feestlocaties Utrecht

Historische feestlocaties Utrecht: Gouwe ouwe locatie die een hit zijn

Historische feestlocaties Utrecht zijn perfect voor het vieren van bijvoorbeeld een verjaardag, maar ook voor een jubileum of huwelijk. Utrecht barst van de oude, historische locaties die je feestje sjeu geven. Hoge plafonds, brandende kaarsen, awesome akoestiek of een glas bubbels in die statige rozentuin. Explore Utrecht bezocht 4 eeuwenoude locaties waarmee je feest een nummer 1 hit wordt.

Sonneborgh

Voor wie echt wil shinen met z’n feestlocatie is Sonneborgh ‘de sterrenwacht’, een tip. De plek ademt historie. Het 16eeeuwse met planten begroeide verdedigingswerk torent uit boven de singel en de sfeer is er betoverend. Bij Sonneborgh heb je de keuze uit de statige bibliotheek voor bijvoorbeeld een intieme ceremonie. Of wat denk je van de overdekte binnenplaats waar je door het plafond zo naar de sterrenhemel tuurt? Zo mooi!

Meer info: Sonneborgh

Karel V

Met een keuze uit zo’n – jawel – 14 zalen, vind je bij Karel V voor elke feestgelegenheid een passende plek. Met namen als ‘Hertog van Brunswijk’ en ‘Anna van Oostenrijk’ kun je je wel voorstellen hoe die zalen eruitzien. Vorstelijk, dus. Daarnaast beschikt Karel V over een hectare aan ommuurde stadstuin waarvan aparte delen af te huren zijn voor een borrel, diner of huwelijk.

Meer info: Karel V

Domtoren

Leuker kan haast niet: proosten in het icoon van Utrecht. De Domtoren kon niet ontbreken in ons lijstje van historische feestlocaties in Utrecht. In de Domtoren kun je kiezen uit twee zalen: de Michaëlskapel (groot) en de van Heukelomzaal (kleiner). Er mag tot 1 uur in de nacht muziek klinken: van dj tot sing a song naar sing along.

Lekker weer? Dan kun je ook kiezen voor een borrel in de (normaal gesproken openbare) kloostertuin. Leuk: sinds kort werkt de Dom met vier nieuwe cateraars. Van ambachtelijk tot modern, maar allemaal geselecteerd op: betrokkenheid bij Utrecht, kwaliteit, passie en vernieuwing.

Meer info: Domtoren

 

Muntgebouw

Het Muntgebouw aan de Leidseweg is meer dan 100 jaar oud en is perfect voor een feest met allure. Het voorheen Muntgebouw en Geldmuseum is sinds 2013 een eventlocatie. Met tien zalen en ruimte voor 2 tot 500 personen is er voor elk wat wils. Een aanrader is de Eerste Slagruimte –  waar de eerste slag van bijzondere munten verricht werd – die door een glazen wand uitzicht biedt op de monumentale buitengevel van het pand.

Beeld: Ruud van der Graaf

Meer info: Muntgebouw

Benieuwd naar nog meer golden oldies in Utrecht? Deze zomer komen we met een Fortenroute, hou het in de gaten! 

Deze blogs vind je vast ook leuk

Hotel Beijers | Overnachten in een boutique hotel in hartje Utrecht
3 Heuse Design Hotels in Utrecht (in het centrum!)
Culinair genieten bij nieuw restaurant Céline in Nieuwegein

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

 

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.