Afternoon Tea Karel 5 high tea in Utrecht

3x exclusieve high tea in Utrecht: The Streetfood Club, Bakkerswinkel, Karel V

Of je dit nu doet met familie, vrienden of als date, een high tea is altijd een leuke activiteit voor de middag. Waar je in Utrecht de meest bijzondere high tea kunt verwachten? Ik zocht drie exclusieve high tea in Utrecht voor je uit! Kijk je mee?

Bakkerswinkel

Op de hoek van de Plompetorengracht en de Wittevrouwenstraat bevindt zich dit leuke ontbijt-, high tea-, eet- en take-away tentje. De Bakkerswinkel heeft de looks van een echte bakker en het ruikt er heerlijk naar versgebakken brood en andere lekkernijen. Er zijn vier verschillende soorten high tea te bestellen, waaronder een gluten- en lactosevrij optie.

De prijzen van de verschillende high teas variëren tussen de €24,75 en €29,75 per persoon, hier zit een grote pot thee en een fruitsapje bij inbegrepen. De high tea is te bestellen tussen 12:00 en 16:00 en voor €5,50 heb je een glaasje cava bij je heerlijke high tea. Naast een high tea kun je hier ook terecht voor een borrel, lunch en kaasfondue.

Wittevrouwestraat 2
Openingstijden: Dinsdag tot en met donderdag 8.00 – 17.00, vrijdag en zaterdag 8.00 – 22.00 en zondag 9.00 – 17.00 (maandag gesloten). Reserveren: bakkerswinkelutrecht.nl

The Streetfood Club

The Streetfood Club biedt een bijzondere high tea aan. Je begint namelijk met een theepot gevuld met een verfrissende cocktail om de smaakpapillen wakker te schudden. Vervolgens komt er een grote mand met Aziatisch streetfood op tafel, zoals springrolls, pork dim sum en een papaja salade. Na deze hartige hapjes, wordt de gang “Take you to the Candy Shop” geserveerd; je krijgt drie zoete gerechtjes, met daarbij een pot thee. De gerechten de drankjes zijn mooi opgemaakt en matchen perfect met de toffe inrichting. Houd je van Instagram, dan is The Streetfood Club iets voor jou.

De high tea is €29,- per persoon (inclusief thee). Je kunt 7 dagen per week tussen 14.00 en 17.30 terecht. Echt een aanrader!

Janskerkhof 9
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag 11.00 – 01.00
vrijdag 11.00 – 02.00 en zaterdag 10.00 – 02.00 en zondag 10.00 – 01.00
Reserveren: thestreetfoodclub.nl

 

The StreetFood Club high tea in Utrecht 2

Karel V

In het bistrogedeelte van Karel V serveren ze een heerlijke afternoon tea. Dit is een subtiele variant op de high tea en is ontstaan in de negentiende eeuw om het gat tussen de lunch en het diner te verkleinen. Deze afternoon tea begint met een glas prosecco, daarna volgen de verschillende hapjesin meerdere gangen. De hapjes zijn zowel hartig en zoet en worden mooi opgemaakt. Het menu verandert per seizoen, maar welk seizoen het ook is, je kunt zeker rekenen op scones met clotted cream. De zaal waar de afternoon tea plaatsvindt is ook nog eens prachtig. Kortom een geweldige high tea ervaring dus!

De afternoon tea kost €33,- per persoon. Drink je liever champagne dan prosecco? Dat kan voor €5,75 extra. Het is de bedoeling dat je rond 14.00 begint met de afternoon tea.

Geertebolwerk 1
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 22:00
Zaterdag en zondag 09:00 – 22:00 | Reserveren: karel5.nl/bistro

Beelden:
The Streetfood Club door Lars Verkroost Photography  & Header & beeld door Karel 5

 

Geschreven door Annemarie Thönissen, student journalistiek in Utrecht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.