Het Wilde westen bij de Cereolfabriek

Welcome to the wild, wild west

Een nieuw jaar, een nieuwe blog, een nieuw huis. Met de hele bups zijn we verhuisd naar Oog in Al. Hond, vriend en kat mee. Niet perse in die volgorde trouwens. Een prachtig hoekappartement op de derde verdieping, uitkijkend over het water. Er staat een grote acaciahouten stamtafel in de woonkamer om lekker met vrienden aan te eten, om lange avonden te Risken of verhitte discussies aan te voeren (die vaak voorkomen na een potje Risk, kijk uit). Maar goed, misschien moeten we ook eens naar buiten. Iets cultureels ondernemen of een hapje eten? Gelukkig kan dat heel fijn in deze buurt.

Lekker buurten

Nu al een hit in Utrecht: al eens gehoord van “Buurten in de Fabriek”? Ja toch? Dat is het nieuwe broertje van “Buurten” aan de Burgemeester Reigerstraat. Hier kun je heerlijk genieten van een hamburger, maar ook van een verse oester met een glaasje bubbels ernaast. Het is zeer kindvriendelijk en zoals ik gemerkt heb, ook erg hondvriendelijk. De wijnkaart mag er ook wezen, dat heb ik natuurlijk al uitvoerig getest. De wijnen staan van licht naar zwaar in smaak gerangschikt, zo kun je elke wijn kiezen voor het juiste moment. Is er ook een verkeerd moment dan? Bij mij staat het horloge altijd op wine o’clock..

Het kloppend hart van Utrecht West

Goed, als je dat glaasje bij Buurten even aan je voorbij wil laten gaan, dan is er nog veel meer te doen in de oude cereolfabriek, waar Buurten gevestigd is. Er worden sinds kort leuke cursussen en workshops gegeven. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Wat ik dan gelijk denk, is dat je jouw kind een uurtje muziek laat maken of een dans laat doen bij één van die cursussen en jij je dan dus schuldig maakt aan het verslinden van bitterballen en een glas wijn bij Buurten. Maar goed, dat ben ik. Terug naar de cursussen en workshops: fotografie, dans, muziek, theater, filosofie, tekenen, er is een gevarieerd en interessant aanbod. Ze vatten deze leuke activiteiten samen onder de naam: Het Wilde Westen.

Het aanbod bij Het Wilde Westen

Wat ik nou een leuk voorbeeld vind is de cursus “Schrijven”, deze start op 3 februari om 20:00 uur. Je krijgt dan twee uur lang les in creatief schrijven. Hm.. Zal ik mij eens moeten aanmelden? Of ga met je peuter samen koken, zo leer je wat je kindje wel en niet lekker vindt! Vroeger moest ik gewoon eten wat de pot schafte, hoewel ik een cursus “Peuterkoks” meer gewaardeerd had denk ik. En wellicht was ik dan nu wel een keukenprinses geweest. Zonder gekheid: wat ik hiermee wil zeggen is dat er originele cursussen worden aangeboden, dus neem eens een kijkje in de fabriek of op de site.

Heb jij nou dat zwoele temperament in het bloed, het ritme van een knappe Latino en zitten de heupen lekker soepel in het gewricht? Dan is dit iets voor jou! Er zijn voor volwassenen namelijk ook salsalessen. Mocht je geen danstalent hebben, dan ben je ook welkom hoor, laat je niet afschrikken door mijn levendige fantasie. Je mag je samen met een partner of alleen aanmelden en het begint op donderdag 29 januari om half acht. Livin’ la vida loca, un, dos, tres…. Oke, oke, ik houd al op. Ik word er in ieder geval erg enthousiast van, met z’n allen naar Het Wilde Westen!

Voor alle informatie, kosten en tijdschema ga naar: cereolfabriek.nl of hetwildewesten.nl
Foto komt van de facebook pagina van de Cereolfabriek.

 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram and Facebook. Tot Kijk!

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.