Kantien Groenten Menu Explore Utrecht-3

Het menu van KANTIEN: verantwoord, lokaal en lekker uit de streek

Stadsrestaurant KANTIEN, gehuisd in de oude kantine van de Gemeente Utrecht, is een van de goed verborgen parels van Utrecht. KANTIEN ligt buiten het centrum, maar de fietsroute is de moeite waard. Niet alleen vanwege al het moois dat op de route ligt zoals; Molen de Ster, Het Muntgebouw en de bijzondere woonboten. Maar zeker ook vanwege het nieuwe menu, dat we recent mochten komen proeven.

Pure gerechten vol van smaak

Het ruime restaurant heeft een open keuken als spektakelstuk. Leuk om de dynamiek die zich in de keuken afspeelt vanaf je tafel te kunnen bekijken. Wil je voorafgaand aan het diner eersteven ontspannen borrelen, plof dan neer in een van de vintage ingerichte hoekjes. Bestel een biertje of een goed glas wijn en begin in een relaxte sfeer aan de avond.

Net zoals in het vorige concept, kookt KANTIEN in het nieuwe concept verantwoord met producten van Nederlandse lokale helden en staat op het menu zoveel mogelijk lekkers uit de streek. Aan de basis van de gerechten op het nieuwe menu staan: zoet, zout en peper. Groenten spelen de hoofdrol en vlees en vis staan op de kaart als bijgerechten.

Het nieuwe menu bij KANTIEN is 66,7% vegetarisch. Maar laat je als vlees- of visliefhebber niet afschrikken door dit hoge percentage, want op het menu staan twee heerlijke gerechten die ik zeker aanraad om te bestellen. Ten eerste de bavette van het Blonde Aquitaine rund afkomstig van de Utrechtse heuvelrug. De groene saus die bij de bavette wordt geserveerd is verrukkelijk. Doe me hier maar een potje van mee naar huis! En ook de gebakken platvis, die we op het laatst toch nog bestelden, was zeker het wachten waard. De boterzachte vis met een krokante korst was de winnaar van de avond. KANTIEN biedt natuurlijk veel meer dan deze twee gerechten. Daarvoor moet je toch echt zelf op de fiets springen voor een rit naar Utrecht West. KANTIEN is geopend voor de lunch, brunch, diner en borrel.

Zomers terras

Extra tip voor in de zomer: je kunt onwijs hard chillen op het megagrote terras van KANTIEN. Uit de drukte van de stad en in de zon kun je genieten van een goede selectie biertjes en biologische wijnen met bijpassende happen. Je gaat gegarandeerd vrolijk het terras af richting huis. Heb je die in de pocket zodra de eerste zomerse zonnestralen verschijnen.

Ravellaan 96
Openingstijden:
Woensdag 12:00 – 22:00
Donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 23:00
Zaterdag 12:00 – 23:00
Zondag 12:00 – 22:00

reserveer een tafel bij Kantien

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.