The Bucketlist Festival 2016 1

Het Bucketlist festival – onvergetelijke ervaring

Een aantal weken geleden gingen we op weg om het Bucketlist festival te ervaren. Het evenement vond plaats bij de Metaal Kathedraal, een prachtige oude kathedraal die herbruikt wordt als cultureel centrum. Bovendien ging alle winst van het evenement naar de Make A Wish Foundation.

The Bucketlist Festival 2016 4

Een ongebruikelijk welkom

We werden verwelkomd door het geluid van metaal waarop geslagen werd en glas dat op de grond kapot viel. Festival gangers waren een auto kapot aan het slaan. Oude videorecorders en elektronica stonden netjes op een rijtje in de schappen, wachtend op een vergelijkbaar lot. Dit wordt een interessant festival!

Onze eerste stop was de bar – in een hittegolf, kun je dat ons kwalijk nemen? Vervolgens, gewapend met mojitos, besloten we naar de silent disco te gaan. De menigte danste en schuurde en deed zelfs een interpretive dance op ongehoorde klanken, en al snel voegden we ons bij hen. Een vreemd aanzicht van een afstandje, maar erg aan te raden!

Op ontdekkingstocht

Eenmaal opgewarmd, gingen we op weg om het festival verder te verkennen. Met op elke centimeter van het festival terrein iets nieuws om te ontdekken, wisten we niet waar we moesten beginnen!  Net toen we van het taart-in-je-gezicht gedeelte (ja echt) vertrokken, kwam er een progressie langs, die op sombere wijze hun (verrassend vrolijke) vriend in een doodskist droegen. Een jongen in pak liep voorop en last hardop zijn lofrede.Weggestopt in een verborgen hoekje, achter een aantal paaldansers, schreven stelletjes gedichten voor elkaar op typemachines.

Overal waar we verkenden, achtervolgde ons de geur van heerlijke frietjes…Voor de iets gezondere keus, was er ook sushi – geserveerd op naakte modellen, natuurlijk. Ik geloof dat je ook insecten kon eten, maar als iemand die al bang is voor de kleinste spinnetjes, sloeg ik dat stukje even over.

Het Bucketlist festival was als geen ander evenement waar ik ooit heen ben geweest – met zo veel te doen en te zien in zo’n unieke locatie. Ik voelde me net een kind in een fantasie wereld!

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.