Hardebollenstraat Explore Utrecht Susanne-Sterkenburg-1

De Hardebollenstraat is back in business!

De Hardebollenstraat, wie kent dit straatje in het centrum nou niet? Tot drie jaar geleden was dit de bekendste prostitutiestraat van Utrecht. De ramen werden gesloten omdat er mensenhandel plaats zou vinden. Daarna was het heel lang rustig in de straat. Maar… er is goed nieuws! De gemeente heeft de panden opgekocht met een wel héél leuke bestemming: het bieden van een unieke locatie voor creatievelingen, kunstenaars en (kleine) ondernemers uit Utrecht.

Spieken achter de ramen
Alle peeskamers waren in no-time verhuurd. Met behoud van een aantal belangrijke details, zoals de alarmknop en de badkamer, is er door alle huurders flink geklust. Wij mochten op donderdag 28 juli spieken achter de ramen tijdens de feestelijke (soft-) opening van de voormalige rosse buurt. Benieuwd welke creatievelingen, kunstenaars en ondernemers er in de Hardebollenstraat te vinden zijn? Wij stellen er graag een aantal aan je voor:

HET COMEDYHUIS
Het Comedyhuis bestaat uit 10 stand-up comedians uit Utrecht. Samen geven zij optredens in o.a. TivoliVredenburg en organiseren ze het Utrecht International Comedy Festival.
Facebook |  Instagram

VINTAGE REVIVAL
Vintage Revival is een webshop voor leuke vintage meubels en woonaccessoires.
Facebook |  Instagram

UTCA’S FINEST
Utca’s Finest is een populair kledingmerk voor Utrecht, uit Utrecht.
Facebook |  Instagram

FRUMEL VINTAGE
Frumel Vintage is (web)winkel voor mooie vintage meubels en vintage accessoires.
Facebook |  Instagram

ATELIER 014
Atelier 014 is opgericht door een groep van vijf beeldend kunstenaars om een platform te bieden voor hedendaagse kunst.
Facebook |  Instagram

STUDIO MIEDEMA
Studio Miedema is een grafisch- en productontwerp bureau.
Facebook

DE VORMKRAKER
De Vormkraker is een bureau voor artistiek onderzoek en concepten in nieuwe vormen.
Facebook | Website

Hardebollenstraat_Susanne-Sterkenburg-39

STRANDED.FM
Stranded.fm is een internetradio platform ontstaan in het hart van Kanaleneiland en nu gevestigd in de Hardebollenstraat. Vanaf deze plek wordt er live radio uitgezonden.
Facebook |  Instagram

Hardebollenstraat_Susanne-Sterkenburg-41

NOBLE GOODS CO
Noble is een Nederlandse skateboard webshop opgericht in 2012 door twee fanatieke skate vrienden. De peeskamer in de Hardebollenstraat wordt ingericht als showroom.
Facebook |  Instagram

Go & check it out!
Wil je ook een kijkje nemen in peeskamers van de voormalige rosse buurt van Utrecht? Kom dan op zondag 4 september van 12.00 tot 17.00 uur naar het Open Huis in de Hardebollenstraat. Of like het Instagram account van de Hardebollenstraat.

Foto’s door Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.