happietaria explore utrecht 6

Happietaria Utrecht 2016

Op zoek naar echte feel-good food? Zoek dan niet verder en ga naar Happietaria. Dit pop-up restaurant is voedzaam voor zowel jouw ziel als jouw maag. Alle opbrengsten van de gerechten gaan rechtstreeks naar het goede doel.

Gerund door vrijwilligers
Dit tijdelijke restaurant wordt volledig gerund door vrijwilligers, maar dat valt niet aan de gerechten af te zien. Het menu biedt verschillende gerechten, van een burger tot een Indonesische curry. En ik kan je vertellen dat beide gerechten smaakvol bereid en mooi gepresenteerd waren. Er is voor ieder wat wils — de maaltijd en de sfeer valt bij iedereen wel in de smaak. Gezinnen, stelletjes en groepen vrienden bezoeken massaal Happietaria op een zaterdagavond. Maar romantisch dineren bij kaarslicht kan ook.

Twee keer per avond een diner
Dit pop-up restaurant serveert twee keer per avond een diner tot en met woensdag 24 maart. Afgelopen weekend nam ik mijn verloofde met me mee naar het diner om 5 uur, waar we plaats mochten nemen aan een knus tafeltje bij de bar. We begonnen onze avond met wat te drinken, maar besloten geen voorgerecht te nemen om een plekje vrij te houden voor het dessert. Mijn curry was heel lekker en de perfecte portie — ik heb van elke hap genoten. Als Amerikaan denk ik, dat mijn verloofde en ik wel wat weten over burgers. We zijn zelfs een beetje kieskeurig! Maar de ober verzekerde me ervan dat deze burger perfect was bereid. En ik kan je vertellen dat er geen kruimel overbleef!

Het dessert is heaven!
Happieteria zorgt ervoor dat iedereen ongeveer op het zelfde moment eet. Omdat het diner ongeveer twee uur duurt, heb je meer dan genoeg tijd om te genieten van elk gerecht, jezelf te verwennen met nog wat drankjes en jouw tafelgesprekken voort te zetten. Tegen de tijd dat het dessert arriveert waren we erg enthousiast. Alle opties zagen er goed uit, maar wij kozen voor het chocolade 
trio van huisgemaakte room truffels, mint-chocolade fudge en chocolade ijs met slagroom. Het gerecht was prachtig gepresenteerd, overheerlijk en precies de juiste manier om de avond af te sluiten.

Het goede doel: Zoa in Burundi
Na onszelf te hebben verwend met zo’n heerlijke maaltijd, had het betalen van de rekening de stemming wat kunnen dempen, maar bij Happieteria gebeurd het tegenovergestelde. Dit jaar gaat de gehele opbrengst van het pop-up restaurant rechtstreeks naar de Zoa-organisatie in Burundi, om te helpen met het bouwen van waterputten en het brengen van water naar mensen in ontwikkelingslanden.

Adres: Eykmanlaan 72

Happietaria Explore Utrecht 3

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Cate Misczuk

Cate is een Amerikaanse freelance schrijver, journalist en video producer die Utrecht nu haar thuis noemt. Als zij niet bezig is met de redigeren van de Explore Utrecht.Com site dan gaat ze op pad om de stad te verkennen. Druk met het maken van mooie foto's van Utrecht en altijd opzoek naar nog lekkere bakkie koffie. Cate verhuisde naar Utrecht na een bezoek aan de stad, destijds woonachtig in Amsterdam vanwege haar studie. Ze werd snel verliefd op het laid back gevoel in Utrecht en prachtig kronkelende straatjes. Lees haar avonturen als expat in de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.