GL2R-crew-Hardlopen-Explore-Utrecht 1

Girls Running Squad | Gezellige workouts op de maandagavond

Iedere maandagavond verzamelen zo’n 25 enthousiaste Utrechtse hardloopmeiden in Park Lepelenburg om met elkaar te trainen; het is Girls Running Squad Utrecht (GRS). GRS, voorheen het welbekende girlslove2run Utrecht, is opgericht door hardloopmeiden Aafke, Marel en Madelein. Vanaf 3 oktober 2016 gaan zij verder onder de nieuwe naam, met hetzelfde concept: het organiseren van wekelijkse hardlooptrainingen voor meisjes in Utrecht.

Iedere week staat er een nieuwe gratis (laagdrempelige) workout te wachten. Dit varieert van duurloop-, interval- of trappentraining, tot bootcamp.

Vorig jaar heeft onze Susanne deelgenomen aan een hardlooptraining. Hoe zij dit heeft ervaren? Je leest het hier =>

——

Wie jarig is trakteert…
… op een verjaardagstraining! En Explore Utrecht was erbij. Girls Love 2 Run Utrecht viert deze maand haar eerste verjaardag. Hoe leuker kun je het vieren dan het geven van een speciale verjaardagstraining!? Na een warm welkom bij Run2Day in de Mariastraat, goede tips & tricks voor trainen in het donker en de wekelijkse groepsfoto, vertrokken we met meer dan 35 meiden richting de Dom voor een workout dwars door de stad. Op het Domplein begonnen we met een goede warming-up en maakten we o.a. kennis met GL2R ‘grote vriend Jack’ (jumping jacks red.).

Rennen langs hotspots SLA en GIJS
Vanaf het Domplein vertrokken we in een lange hardlopende slinger via het Janskerkhof richting de Voorstraat voor onze eerste tussenstop bij SLA, de bekende Amsterdamse saladebar. SLA is pas 3 weken open in Utrecht en is de 6e saladebar van Job en Nina die hun inspiratie uit New York haalden. Alles wat je er eet is biologisch en komt van boeren uit de buurt. We kregen een heerlijk gezond sapje van wortel, peer, appel en gember.

Via de Weerdsingel en Oudenoord liepen we richting de Amsterdamse Straatweg. Hier zit de tweede vestiging van GYS, als opvolger na het grote succes van GYS aan de Voorstraat. GYS staat voor verse, biologische gerechten voor iedereen. Ook hier kregen we een gezond biologisch sapje van pompoen, banaan, sinaasappel en kaneel. Even bijkomen om vervolgens de laatste kilometers in te zetten via Vredenburg terug naar de Mariastraat. Terug bij Run2Day kregen we een heerlijke verrassing van Yoghurt Barn en een mooie goodiebag mee naar huis. Bedankt meiden voor de superleuke hardlooptraining waarbij we weer een mooi stukje van Utrecht hebben ontdekt!

Gratis zweetdate op de maandagavond
Vind je hardlopen leuk, maar vind je het saai om alleen te trainen? Check dan de Facebookpagina van GL2R Utrecht en doe mee met de gratis zweetdate 😉 Er wordt rekening gehouden met alle hardloopniveaus en daarbij leer je ook nog eens andere sportieve meiden kennen. De trainingen worden gehouden op maandagavond om 20.00 uur. De meiden verzamelen in Park Lepelenburg.

Bijdrage door Susanne Sterkenburg

Foto’s: Joyce Bongers

Flash Run van Run2Day Utrecht
Samen met andere meiden meedoen met de Flash Run? Op donderdagavond 26 november organiseert Run2Day Utrecht de Flash Run. Je komt deze avond alles te weten over hardlopen in het donker en gaat daarna samen hardlopen. Verzamelen om 19.00 uur bij de winkel op de Mariastraat en deelname is gratis. Aanmelden kan via: utrecht@run2day.nl.

GL2R-crew-hardlopen-explore-Utrecht-groepsfoto 2

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.