Friet Atelier: topfriet en stoof met vier sterren

De tijd dat je alleen een vette bek kon halen bij de naar vet stinkende snackbar om de hoek, is lang vervlogen. Eerlijke, heerlijke friet heeft ook in Utrecht al een paar jaar een stevige voet aan de grond met eerst de Frietwinkel en de Pieper. No shame dus als je een keer toegeeft aan een goudgeel, versgebakken patatje. Aardappel is ten slotte een groente.

Ook de voormalig superchef van Nederland, Sergio Herman, is in de high class-snackbartrend gestapt. Alhoewel, zijn nieuwe Frites Atelier Amsterdam, kan je eigenlijk geen snackbar meer noemen. Dat is haast vloeken in het frietkot. Frites Atelier Amsterdam zit niet alleen in Den Haag en binnenkort Amsterdam. Nee, ook in Utrecht is de frituur kort geleden aangezwengeld.

frietatelier_susanne-sterkenburg-15

Bij Sergio eet je geen friet met een ‘ordinaire’ frikadel, doe daar eens wat aan Sergio (!). Hier alleen friet op niveau.  Als je deze frites ziet, dan loopt je het water in de mond. Vers en voor je neus tweemaal gebakken.

Bij dat lekkers neem je, hier ligt je een zware keuze voor, door de sterrenchef ontwikkelde sauzen, salades en/of stoofvlees. Het is op voor je het weet. Van mij krijgt Sergio 4 sterren.

Maar, bij sterrenvoedsel hoort een sterrenprijsje. Neem een goedgevulde portemonnee mee, alleen dan ga je met een goedgevuld buikje huiswaarts.

Foto’s door Susanne Sterkenburg

Steenweg 56 Website | Facebook

Open: ma-zon 11-20:00 uur

fullsizerender-87

 

 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Daniel Maats

Lawyer by day, blogger by night. Daniël is in 2007 in Utrecht komen wonen en wil er nooit meer weg. Zijn eerste blogstapjes zorgden ervoor dat de vonk voor het oogstrelende en verrassende Utrecht definitief oversprong. Met een voorliefde voor alles wat de mens voedt en op de been houdt, of het nu lekker eten, een fles bier of een andere creatieve uitspatting is, struint hij Utrecht af om het met jou te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.