De tijd dat je alleen een vette bek kon halen bij de naar vet stinkende snackbar om de hoek, is lang vervlogen. Eerlijke, heerlijke friet heeft ook in Utrecht al een paar jaar een stevige voet aan de grond met eerst de Frietwinkel en de Pieper. No shame dus als je een keer toegeeft aan een goudgeel, versgebakken patatje. Aardappel is ten slotte een groente.
Ook de voormalig superchef van Nederland, Sergio Herman, is in de high class-snackbartrend gestapt. Alhoewel, zijn nieuwe Frites Atelier Amsterdam, kan je eigenlijk geen snackbar meer noemen. Dat is haast vloeken in het frietkot. Frites Atelier Amsterdam zit niet alleen in Den Haag en binnenkort Amsterdam. Nee, ook in Utrecht is de frituur kort geleden aangezwengeld.
Bij Sergio eet je geen friet met een ‘ordinaire’ frikadel, doe daar eens wat aan Sergio (!). Hier alleen friet op niveau. Als je deze frites ziet, dan loopt je het water in de mond. Vers en voor je neus tweemaal gebakken.
Bij dat lekkers neem je, hier ligt je een zware keuze voor, door de sterrenchef ontwikkelde sauzen, salades en/of stoofvlees. Het is op voor je het weet. Van mij krijgt Sergio 4 sterren.
Maar, bij sterrenvoedsel hoort een sterrenprijsje. Neem een goedgevulde portemonnee mee, alleen dan ga je met een goedgevuld buikje huiswaarts.
Foto’s door Susanne Sterkenburg
Steenweg 56 | Website | Facebook
Open: ma-zon 11-20:00 uur