Fotodok Expositie Explore Utrecht 4

FOTODOK – Belief on the move

Vorige week had ik de kans op de huidige expositie van Fotodok te bekijken: Belief on the Move. Ik heb erg genoten van mijn bezoek!

Fotodok is een internationale ruimte for documentaire fotografie hier in het hart van het prachtige Utrecht. Om het te bereiken loop je onder een gebogen poort in de denderende Lange Nieuwstraat en loop je een prachtige, rustige binnenplaats op. Voorheen een klooster daterend uit de 15e eeuw. Deze ruimte is simpelweg prachtig: groen, ruim en een beetje wild, met verschillende standbeelden verspreid tussen het groen.

Ter contrast, is de Fotodok ruimte juist erg minimalistisch, zodat je je volledig kan focussen op de expositie.

Belief on the Move

Deze expositie verkent de verschillende kanten van menselijk geloof en onze pogingen om het leven te begrijpen. Zoals de naam suggereert, focust het zich met name op de rol van geloof en overtuigingen tijdens het migreren.

Een van de vertoonde projecten (Azaan door Henk Wildschut) laat ‘The Jungle’ zien, een vluchtelingenkamp in Frankrijk, met schokkende maar toch inspirerende afbeeldingen van de manieren waarop mensen samen zijn gekomen om hun geloof te beoefenen in verschrikkelijke omstandigheden. In sterk contract staat een ander project (The Prophet by Geert Goiris, dat zich vooral richt op graan cirkels en andere onverklaarbare fenomenen en heeft een opvallend onheilspellende sfeer.

Belief on the Move is te zien tot 23 October, en is absoluut een bezoek waard om de prachtige foto’s te bewonderen en je hersenen aan het werk te zetten. Fotodok is open van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Toegang kost 4 euro voor een standaard ticket, 3 euro voor studenten en is gratis voor kinderen van 12 jaar en jonger.

Fotodok Expositie Explore Utrecht 1

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.