Fort aan de Klop

Heb je ál die eieren gevonden vorige week? Jou ontgaat ook niks, hѐ? Die chocolade haasjes zijn waarschijnlijk ook al weer opgegeten.. En die dooie Paastak is de deur weer uit. Of niet, en blijft deze net zo lang staan als de Kerstboom die na maanden toch echt vergane glorie uitstraalt. Het was Pasen. Feestdagen staan vaak in het teken van familie. Zo werd ik uitgenodigd door de schoonfamilie om te gaan Paasbrunchen in Fort aan de Klop. Leuk! Een plek waar ik nooit eerder was geweest.

Aan de Vecht richting Oud Zuilen ligt het fort, wat een onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Kort gezegd: een militaire verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. Ik geloof dat ze onder andere Spanjaarden en Fransen hebben moeten bevechten op deze plek. Het wachthuis uit 1851 is nu een leuke brasserie. Waar ik dus met Pasen heerlijk heb mogen genieten van een buffet waar geen einde aan leek te komen, zoveel voedsel. Verse pannenkoekjes, roer(paas)ei, hammetjes, brie, suikerbrood met boterrrr.. En een glaasje bubbels vooraf! Niet gek. De brasserie is elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 25 april kun je er op dinsdag tot en met zondag ook terecht voor een diner. Al de vleesproducten zijn biologisch en komen van slagerij de Groene weg, natuurlijk lekker! In de oude artillerieloodsen bevinden zich de groepsaccommodatie en zalen die te huur zijn. Dan aldaar wegdromen over de soldaten, mannen in uniform in het heetst van de strijd..

Vorige zomervakanties werden er ook zomeravondbarbecues georganiseerd en omdat dat zo’n succes was, kun je deze zomer weer aanschuiven in de tuin voor een Zomermaaltijd. In deze tuin kun je heerlijk rondstruinen en genieten van een goede bak zon op je bolletje. Alhoewel, tuin, het is een hele groene omgeving, waar ik het ook nog heel gezellig heb gehad met twee geiten die er rondlopen. Geef ze een stukje struik, daar zijn ze blijkbaar dol op.

Op zaterdag 18 april wordt het festival “Linie in Lichterlaaie” georganiseerd, eerder al in andere forten in en rondom Utrecht, een lichtspektakel met theater en muziek. Er zijn workshops te bezoeken, je kunt er zelfs leren rappen. Over Forten en soldaten en bommen en granaten. Zo, dat gaat al best goed. Verder komt een historica vertellen over de geschiedenis van het Fort. Er zal live muziek zijn, een Sint Maarten paard wat zijn intrede gaat doen en Freerunners die spectaculaire stunts gaan uithalen. Als dat niet opwindend klinkt, dan weet ik het ook niet meer!

Mocht je nu zin hebben om een dagje met de kids naar het Fort te gaan, op zondag 26 april is het KinderKunstTheaterFestival2015. Waar de kleintjes vanaf 4 tot 12 jaar workshops kunnen doen. Theater, muziek of beeldende kunst. Het is er allemaal. Cup Cakes versieren, dansles of percussielessen. De toegang is gratis, alleen voor de workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd en de opbrengst daarvan gaat naar Make-A-Wish. Dat vind ik nou tof! Je zou bijna wensen dat je weer kind was.

Agenda Fort aan de Kopel:

  1. Linie in Lichterlaaie: 18 april, 21:00uur, gratis toegang
  2. KinderKunst TheaterFestival2015: 26 april, 12:00u.-17:00u., gratis toegang

Meer info op – www.fortaandeklop.com
Header foto van fort aan de klop. 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.