Food tour Utrecht

Food tour Utrecht | Ga mee op Foodsafari

Dat Utrecht barst van de gezellige koffietentjes, lunchrooms en restaurants is natuurlijk alom bekend. Toch is de kans groot dat je niet alle pareltjes kent. Zeker als ze niet in hartje centrum zijn gevestigd of in een buurt waar je minder snel komt, bijvoorbeeld omdat je precies aan de andere kant van de stad woont. Daar wil Waar Utrecht Eet verandering in brengen: zij nemen je mee op foodsafari in Wijk C! Deze keer gaat de food tour Utrecht langs drie horecagelegenheden in deze volkswijk.

Creatieve initiatieven van de horeca in Utrecht

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus moesten Utrechtse restaurants, bars en cafés noodgedwongen hun deuren sluiten. Veel horecagelegenheden hebben het zwaar nu ze een tijd lang geen gasten kunnen ontvangen. Toch ontstonden er vrij snel creatieve en succesvolle initiatieven, zoals bezorg- en afhaaldiensten en verrassingspakketten.

Met Waar Utrecht Eet op foodsafari in Wijk C

Het Instagramaccount @waarutrechteet tipt normaal gesproken de leukste eetadressen uit Utrecht en omgeving. Nu hebben zij iets bedacht om de horecaondernemers een steuntje in de rug te geven én hun volgers iets leuks te bieden. Ze organiseren namelijk een foodsafari in Wijk C: een food tour langs verschillende Utrechtse horecazaken.

Voor deze foodsafari is gekozen om de oude Utrechtse volkswijk Wijk C te ontdekken. Tijdens deze tour neemt het team van Waar Utrecht Eet de deelnemers mee door Wijk C waar ze alles te weten komen over deze buurt. Er komen gevestigde namen, maar ook nieuwe adresjes aan bod.

De deelnemende horeca van de foodsafari in Wijk C zijn:

  • 30ml Vredenburg
    De foodsafari start bij 30ml, locatie Vredenburg. Hier krijgen de deelnemers een (filter)koffieworkshop. Ook krijgen ze een huisgemaakte snack mee voor onderweg.
  • Broodnodig (Paardenveld)
    Bij de Zweedse lunchroom Broodnodig zullen de deelnemers een workshop typisch Zweedse lekkernijen maken volgen.
  • Kimmade Oudegracht
    Bij Kimmade krijgen volgen de deelnemers een workshop springrolls maken.

De foodsafari in Wijk C van Waar Utrecht Eet zal plaatsvinden op zondag 6 september 2020. De tickets kosten € 55,- per persoon en zijn hier verkrijgbaar. De helft van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de horecaondernemer en de andere helft is bestemd voor de organisatie van de tour.

Meer weten over horeca in Utrecht? Lees dan ook deze artikelen

About Yoëll Schutte

Al tijdens mijn studie wist ik: ooit ga ik in deze prachtige stad wonen. In 2016 was dat moment aangebroken en sindsdien woon ik in het Museumkwartier, wat mij betreft een van de gezelligste stukjes van Utrecht! Met taal bezig zijn is eigenlijk altijd al mijn passie geweest, ik houd erg van lezen en schrijven. Ook vind ik het leuk om te fotograferen, ik houd ervan om met mijn camera op pad te gaan. Daarnaast vind ik het heel gezellig om ergens te lunchen of koffie te drinken en om nieuwe plekjes in Utrecht te ontdekken, ook al heb ik natuurlijk een paar vaste favorieten ;) Op Explore Utrecht lees je mijn verhalen over de laatste nieuwtjes, hotspots en evenementen in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.