Food Festival Utrecht-Kookt_Susanne-Sterkenburg-40

Food Festivals Utrecht 2020 | Een overzicht van de lekkerste festivals

Ja, het festivalseizoen gaat beginnen! Nou ja, bijna.. Wat zijn warme avonden toch heerlijk. Nog lekkerder zijn ze, als je deze doorbrengt op een (food) festival. Waar je omringt wordt door lekker eten, drinken, muziek en fijne mensen. Explore Utrecht maakte een lijstje voor je met alle Food Festivals in Utrecht in 2020. Zet deze toppers alvast in je agenda!

Lekker in het Park – 5 t/m 7 juni – Maxima Park

Op vrijdag 5 juni vanaf 16.00 kun je naar het mooie Maxima Park voor Lekker in het Park food festival. Dit is de tweede editie van het festival in Leidsche Rijn. Drie dagen lang zal het park in het teken staan van muziek, foodtrucks, theater, workshops en proeverijen. Aan de kinderen is ook gedacht, tijdens Lekker in het Park is er een uitgebreid programma met leuke activiteiten. Meer info.

Food Festival Utrecht 2020

Fonteyn Festival – 8 t/m 10 mei – Janskerkhof

De eerste edities van het Fonteyn festival Utrecht waren een groot succes. Fonteyn viert dit jaar dan ook een zesde editie. Genoeg reden om het wijnfestijn op het Janskerkhof voort te zetten. Weer een genot! Verschillende wijnhelden stelen de show met hun wijnen. Natuurlijk vind je ook genoeg foodtrucks om bijpassende hapjes te scoren. Meer info.

Gin En Rum Festival Utrecht – 6 juni – Werkspoorkathedraal

Sexy GT’s en stoere rums in de robuuste hal van de Werkspoorkathedraal. Een prachtige combi. Kom genieten van 100 soorten drank, mooie cocktails, workshops, goede verhalen en lekkere hapjes. Ssttt.. er is ook een Silent Disco. Meer info.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Foodtruckfestival Trek – 28 mei t/m 1 juni – Griftpark

Dit festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een daverend succes. Van Azië tot de Caribean, van wafels tot kreeft, dit foodfestival heeft het allemaal! Het vindt plaats in het mooie Griftpark, groots opgezet en groen. Nu nog hopen dat de zon de rest doet. De burgemeester van Festival Trek zit er in ieder geval weer klaar voor. Meer info.

Klein New Orleans – 31 mei – Breedstraat

Klein New Orleans keert weer terug naar de Breedstraat. Dit wat intiemere festival staat in het teken van brass, gumbo en voodoo. Komende editie kun je ook dansen op jazz, afrobeat en afrofunk. Gooi die heupen los en dans tot je een ons weegt.Natuurlijk vind je ook bites die passen bij het thema. Meer info.

BonApetito Food and Festival – 20, 21 juni – Imkerspark Houten

In het mooie park valt van alles te beleven. Ga genieten van de mooie omgeving, het heerlijke eten uit de rollende keukens en dans op de swingende muziek. Combineer dit met een aantal leuke workshops. De entree is uiteraard gratis. Meer info over BonApetito!

Lepeltje lepeltje – 26 t/m 28 juni – Lepelenburg

Een intiem cultureel food festival. Waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook een markt kunt afstruinen. Hier worden onder andere vintage kleding en handgemaakte spullen verkocht. Dit alles omlijst met de fijne deuntjes van live bands en DJ’s. Aan de singel en in het centrum, fijne locatie hoor! Meer info.

Food Festival Utrecht 2020

Theater festival de Parade – 24 juli t/m 9 augustus – Moreelsepark

Elk jaar is het hier genieten van cabaret, muziek, cultuur en heerlijk eten. Je kunt verschillende voorstellingen bezoeken. En vergeet de zweefmolen niet! Je waant je even in het buitenland, op de kleine houten stoeltjes op het terras. Op vakantie bij de Parade. Ben je lid van We Are Public? Dan ga je op vertoon van je pas helemaal gratis naar binnen. Yay! Meer info.

Sushi Festival JOY – info volgt! – 

Sushi Festival JOY strijkt neer op een nog te benoemen locatie, om ons te verblijden met een weekend waarin alles om sushi draait. Het wordt een groot sushi festijn! Het is een levendig, vrolijk en zeer smaakvol feestje. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd en gaan zeker weer even langs. Meer info.

Food Festival Utrecht 2020

Yes, ik wil Explore Utrecht tips ontvangen

* indicates required


Explore Utrecht gebruikt de opgegeven informatie voor het versturen van de Explore Utrecht Updates of de Utrecht Weekend Guide.

Je kunt op elk moment afmelden door op de link in de voettekst van de Explore Utrecht e-mails te klikken.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.[jr_instagram id=”2″]

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.