Parade Explore Utrecht 2

Food Festivals in Utrecht 2018

Ja, het festivalseizoen is begonnen! Wat zijn zwoele zomeravonden toch heerlijk. Nog lekkerder zijn ze, als je deze doorbrengt op een (food) festival. Waar je omringt wordt door lekker eten, drinken, muziek en fijne mensen. Explore Utrecht maakte een lijstje voor je, zet deze toppers alvast in je agenda!

Foodtruckfestival Trek – 17 t/m 21 mei – Griftpark
Dit festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een daverend succes. En dit jaar bestaat Festival Trek vijf jaar. Het is dus feest! Van Azië tot de Cariben, van wafels tot kreeft, dit foodfestival heeft het allemaal! Het vindt plaats in het mooie Griftpark, groots opgezet en groen. Nu nog hopen dat de zon de rest doet. De burgemeester van Festival Trek zit er in ieder geval weer klaar voor.

Klein New Orleans – 20 mei – DB’s 
Helaas geen groot feest door de Breedstraat dit jaar. Maar gelukkig wel een ‘le petit’ versie van het festival op het terrein van DB’s. Dit wat intiemere festival staat in het teken van brass, gumbo en voodoo. Gooi die heupen los en dans tot je een ons weegt. Klein New Orleans

BonApetito Food and Festival, 8, 9 & 10 juni – Imkerspark Houten
Wil je een unieke diner beleving op 50 meter hoogte? Dat is onder andere wat je kunt verwachten op BonApetito. Dinner in the sky is een driegangen met bier, wijn en/of fris op 50 meter hoogte. Natuurlijk valt er in het mooie park ook van alles te beleven. Ga genieten van de mooie omgeving, het heerlijke eten uit de rollende keukens en dans op de swingende muziek. Combineer dit met een aantal leuke workshops. De entree is uiteraard gratis. Meer info over BonApetito!

Gin Festival Utrecht – 8 en 9 juni – Wolvenplein
In juni is de tweede editie van Gin Festival Utrecht. In de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein zijn meer dan honderd soorten gin te ontdekken. Je kunt genieten van heerlijke lounge deuntjes en met diverse foodstands op het terrein komt je niets te kort! De kaartjes voor dit toffe event zijn €20,

Lepeltje lepeltje – 29 juni t/m 1 juli – Lepelenburg
Een intiem cultureel food festival. Waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook een markt kunt afstruinen. Hier worden onder andere vintage kleding en handgemaakte spullen verkocht. Dit alles omlijst met de fijne deuntjes van live bands en DJ’s. Aan de singel en in het centrum, fijne locatie hoor! Lepeltje Lepeltje

Theater festival de Parade – 27 juli t/m 12 augustus – Moreelsepark
Elk jaar is het hier genieten van cabaret, muziek, cultuur en heerlijk eten. Je kunt verschillende voorstellingen bezoeken. En vergeet de zweefmolen niet! Je waant je even in het buitenland, op de kleine houten stoeltjes op het terras. Op vakantie bij de Parade.

Sushi Festival JOY – 31 augustus t/m 2 september – Griftpark
Ssst! Er is een nieuw festival in het land. Sushi Festival JOY strijkt neer in het Griftpark om ons te verblijden met een weekend waarin alles om sushi draait. Het wordt een groot sushi festijn! Vorig jaar had Utrecht de primeur van het rondreizende Sushi Festival. Het is een levendig, vrolijk en zeer smaakvol feestje. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd en gaan zeker weer even langs.

Foto’s door: Susanne Sterkenburg en Dainahara Polonia

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar info@exploreutrecht.nl.

Bekijk ook

Domtoren Feestlocatie Explore Utrecht 1

Torens van provincie Utrecht

Een (kerk)toren is vaak een betekenisvolle culturele locatie van een stad. En in veel steden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy