Restaurant Florent Explore Utrecht 2a

Dineren bij restaurant Florent

Ken je dat? Van die verborgen juweeltjes waar je ineens langsloopt, het gevoel van nieuwsgierigheid de overhand krijgt en je koste wat het kost deze ‘ontdekking’ wilt ervaren. Dit overkwam mij, nadat ik meerdere keren ‘per ongeluk’ langs Florent fietste en steeds weer werd verrast door de ligging en de ietwat mysterieuze uitstraling van het pand. En toen was het zover; ondergetekende en wederhelft werden uitgenodigd voor een culinaire beleving voor twee.

Het genieten kan beginnen

We worden vriendelijk ontvangen bij dit van oorsprong Belgisch/ Franse restaurant en het zit al goed vol. Mijn eerste indruk: een goede sfeer met een diversiteit aan gasten. Dat maakt dat Florent een plek is om met vrienden te gaan borrelen, lang te tafelen, of met je geliefde een gezellige avond uit te gaan.

Onze avond wordt ingeluid met een persoonlijk welkomstkaartje en een glas mousserende wijn. Cheers! Ik besluit om van de menukaart mijn gerechten te kiezen en mijn wederhelft laat zich verrassen. De perfecte combi dacht ik zo. Onze eerste verrassing is een aperitief van het huis: een ‘bij de borrel’ gerecht genaamd flammkuchen. Deze vernieuwde versie van de flinterdunne pizza is rijkelijk belegd met pancetta, ui, Gruyère, crème fraîche en peterselie. Deze flinke portie smaakvolle en rijkelijk belegde flammkuchen is het begin van een avond vol heerlijkheden…

Restaurant Florent Explore Utrecht 5

Het diner van de avond

Eerste gang: ik kies voor de linzensalade met gepocheerd ei, crostini, paddenstoelentapenade en truffelmayonaise . En ik kan niet anders zeggen dan, wat is dit lekker! De paddenstoelentapenade op de crostini zorgt voor een verrassende smaak, om je vingers bij af te likken!

Daarna is het tijd voor het hoofdgerecht: Bavette, spruitencrème, gebakken spruit en pommes carrées met rodewijnjus. Ik ben geen fervent vleeseter, maar de omschrijving van dit gerecht wekt mijn interesse. Wist je dat Bavette onder de ‘vergeten’ vleessoort valt en rund (koe) is? Het is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe). Doordat het hard heeft moeten werken heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen. Mijn eerste hap bevestigt dit; een heerlijk stuk mals vlees, het rolt lekker over je tong en in combinatie met de spruitencrème en gebakken spruit ontstaat er een goeie bite. Wederom een verrassende combinatie. En ook al lust je geen spruitjes.. geloof me dit gerecht zal je smaakpapillen doen dansen.

Tussendoor worden we bij elke gang verwend met een heerlijk passend glas wijn. Aandachtig luisteren we naar de herkomst van de wijnen (het tijdperk van de huiswijn is niet meer) om daarna met een grote glimlach onze maaltijd te nuttigen. Een troost voor de dag erna, geen kater!

En dan het nagerecht.. Een hemels plankje met chocolade fudge ,vanille-ijs, chocoladesaus en nog meer chocolade.. geloof ik. Ach het maakt niets uit, de chocoholic in mij maakt een vreugdedansje en begint te smullen..

Als tevreden Bourgondiërs sluiten we onze avond af en kan ik niet anders zeggen dan: Florent salut!

Visschersplein 75 | Website | Facebook | Google map 

Review geschreven door: Sanela Kaknjo
Foto’s: Susanne Sterkenburg

Restaurant Florent Explore Utrecht 4

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.