Work it: 32 toffe flexwerkplekken in Utrecht!

Freelancer, zzp’er of gewoon flexwerker? De behoefte aan flexwerkplekken wordt steeds groter, ook in Utrecht! Vandaar dat wij onze favoriete flexwerkplekken in Utrecht voor je op een rijtje hebben gezet. Van koffietentjes tot gratis flexwerkplekken en vaste betaalde bureaus, zo is er voor elk wat wils!

Header foto door Elizabeth Verwey

Koffietentjes en cafés als flexwerkplekken

Utrecht heeft natuurlijk een hoop leuke koffietentjes en cafés, maar die zijn zeker niet allemaal geschikt om een middagje neer te ploffen met je laptop. We zetten onze favorieten (mét WiFi) op een rijtje.

1. The 5th

Waar: Centrum

The 5th is de ‘kantine’ van het Stayokay hostel. Met zijn ideale locatie en uitzicht op het Neude is het een heerlijke plek om te werken. De WiFi is goed en speciaal voor flexwerkers hebben ze een unieke koffiemok. Voor €7,50 kun je deze de gehele dag onbeperkt bijvullen met koffie en thee.

Website | Neude 5

2. Broodnodig

Waar: Centrum

Pracht locaties op de Mariaplaats, Willemstraat en de Burgemeester Reigerstraat, maar daardoor kan het wat druk zijn. Als je een rustig moment uit kiest om binnen te droppen, is het er heerlijk werken!

Website | Mariaplaats 49 | Burgemeester Reigerstraat 9 | Willemstraat 9

3. Louis Hartlooper Complex

Waar: Centrum

Niet alleen kun je hier na een lange werkdag genieten van mooie films, het is ook een fijne rustige plek om te werken! De kroeg voorin het gebouw is misschien niet helemaal een geschikte werkplek, maar achterin kun je in het trapsgewijs opgebouwde restaurant heel fijn en rustig zitten, met veel natuurlijk daglicht.

Website | Tolsteegbrug 1

4. Rocking Chair

Waar: Tuinwijk

Voor huiskamer vibes zit je bij Rocking Chair goed. Naast dat we fan zijn van de koffie en de matcha latte, is Rocking Chair ook een fijne plek om relaxt te werken.

Facebook | Willem van Noortstraat 88

5. Koffie & Ik

Waar: Lombok

Vooral doordeweeks als het lekker rustig is een aanrader. Je zult niet de enige zijn achter je laptopje. In de weekenden loopt het vol met jonge gezinnen en hun kroost, dan kun je deze spot beter ontwijken om te werken!

Website | Vleutenseweg 169

6.Cornelis

Waar: Wittevrouwen

Ultiem lekkere koffie en een goede kaart. Een gezellige spot in Wittevrouwen, waar je rustig kunt werken. Als het echt laat wordt kun je hier zelfs overnachten 😉

Website | Maliestraat 16

 

7. ‘T Koffieboontje

Waar: Centrum en Vogelenbuurt

‘t Koffieboontje twee locaties, eentje aan de Oudegracht en een wat verderop naar het Noorden in de Vogelenbuurt. De locatie aan de Oudegracht zit vaak te vol om er comfortabel te kunnen werken, maar de locatie aan de Gruttersdijk is lekker rustig. Je kan hier lekker geconcentreerd werken en een goede kop koffie drinken.

Website | Oudegracht 92 | Gruttersdijk 42

8. Camping Ganspoort

Waar: Rotsoord

De nieuwste aanwinst op het Rotsoord is Camping Ganspoort. De ruimte is ruim opgezet en heeft grote ramen, wat zorgt voor lekker veel daglicht. Ook heb je een prachtig uitzicht over de Vaartsche Rijn. Als je het hier heel fijn vindt kun je zelfs een vaste werkplek huren.

Website | Helling 87

9. Guusjes

Waar: Vogelenbuurt

Guusjes voelt met al haar vintage spulletjes echt alsof je in de woonkamer van een vriendin zit. Gelukkig kun je hier iets geconcentreerder werken! En daarna blijven hangen voor een lekker biertje, wijntje en zelfs bordspelletjes.

Website | Van ‘s-Gravesandestraat 27

10. 30 ML

Waar: Centrum

Na de sluiting van het filiaal aan de Mariaplaats, is een paar maanden terug de 30ML aan de Vredenburg geopend. De koffie is net zo lekker als we ons herinnerden, maar de locatie is een stuk groter en ruimer opgezet. Ideaal om te werken dus! Het enige nadeel: de hoeveelheid stopcontacten en de kwaliteit van de WiFi laat wat te wensen over.

Website | Vredenburg 23

11. Het Koffiehuis

Waar: Utrecht Centraal Station

De perfecte plek als je wat tijd over hebt op het station, voordat je naar een afspraak moet bijvoorbeeld! Klim even naar de vide van het Centraal Station en plof neer bij Het Koffiehuis. Naast een fijne werkplek kun je ook hier goede koffie drinken!

Facebook | Stationshal 6B

12. Broei

Waar: Vaartsche Rijn

Rustige plek aan het zuiden van de stad, loop naar buiten en je staat meteen aan de Vaartsche Rijn! Blijf vooral hangen voor de (volledig vegetarische!) kaart.

Website | Oosterkade 24

13. Speys

Waar: Jaarbeurs

Ook dicht bij het station en ideaal als je daarna naar de film gaat bij de Kinepolis: Speys! Deze nieuwkomer is ideaal om overdag even lekker rustig te werken.

Website | Veemarktstraat 50

14. Gys

Waar: Centrum en Amsterdamsestraatweg

Van Gys’ twee locaties is die aan de Amsterdamsestraatweg mijn absolute favoriet (en niet alleen omdat deze letterlijk om de hoek van mijn huis zit!). De WiFi is goed, overdag is het rustig en je werkt in lekker veel daglicht. De koffie en de rest van de kaart is ook een goede reden om te blijven hangen!

Website | Voorstraat 77 | Amsterdamsestraatweg 113

Gratis flexwerkplekken

Meeste van deze flexwerkplekken zijn niet strikt gesproken gratis, maar mag je werken in ruil voor ‘sociaal kapitaal’. Dit houdt in dat je open moet staan voor het delen van kennis en nieuwe ontmoetingen. Als zzp’er absoluut geen straf natuurlijk! Zie het als een kans om je netwerk uit te breiden.

15. De Centrale Bibliotheek

Waar: Centrum

Het is nog even wachten tot de bibliotheek naar het oude postkantoor op de Neude verhuist, maar tot die tijd is het nog steeds een fijne en rustige werkplek. Er is zelfs een klein café waar je heen kan als je dorst krijgt!

Website | Oudegracht 167

16. Seats2Meet

Waar: Hoog Catharijne

De standaard als het gaat om werkplekken in ruil voor sociaal kapitaal. Het is er dan ook vaak wat drukker, dus vergeet je plekje niet te reserveren via de site.

Website | Moreelsepark 65

17. Social Impact Factory

Waar: Centrum

Met veel grote ramen is de Social Impact Factory een mooie lichte werkplek. De locatie is perfect gekozen, met zowel het station als het centrum op loopafstand. Steeds meer freelancers hebben deze parel ontdekt, waardoor het soms zo druk is dat er alleen aan plek is aan de keukentafel.

Website | Vredenburg 40

18. Stadshuisje

Waar: Centrum

In dit schattige huisje uit de 16de eeuw wil toch iedereen werken? Een monumentaal pand in het midden van de stad mét een erg schattige huis-dalmatiër.

Website | Schalkwijkstraat 8

19. Het Huis

Waar: 1e Daalsebuurt

Het Huis ken je misschien eerder als een broedplaats voor theatertalent, maar wist je dat je hier ook heel lekker kunt werken? Speciaal voor flexwerkers hebben ze plek in de foyer om lekker rustig te kunnen werken. In de zomer kun je zelfs lekker in de tuin achter het Huis zitten, een echte stadsoase.

Website | Boorstraat 107

20. Igluu

Waar: Centrum

Igluu kun je de eerste keer gratis boeken via Seats2Meet, mocht het daarna bevallen kun je er een betaalde werkplek huren. Het is strak ingericht en ideaal om geconcentreerd te werken. Toch liever wat inspiratie nodig? Dan hoef je alleen naar buiten om midden in de stad te staan.

Website | Jansdam 2A

21. Meeting Plaza

Waar: Hoog Catharijne

Het minder bekende zusje van Seats2Meet. Vaak iets rustiger maar net zo centraal en fijne plek om te werken. Je loopt zo het station in vanaf Meeting Plaza, waardoor het ideaal is als je nog in de trein moet stappen voor een afspraak.

Website | Godebaldkwartier 20

22. ANNE

Waar: Jaarbeurs

Anne draait in essentie om duurzaam en energie-neutraal wonen, maar dat dragen ze ook door hun kantoor open te stellen voor flexwerkers. Mocht je een inspiratie-volle locatie zoeken voor een vergadering, kun je ook het Rabo Groenhuis huren! Een mooi voorbeeld van energie-neutrale nieuwbouw, wat naast het Rabobank gebouw staat.

Website | Veemarktplein 42-44

Betaalde flexwerkplekken

Misschien dat je op den duur behoefte krijgt aan meer rust of een vaste plek om te werken. Dan wordt het misschien tijd om te kiezen voor een van de betaalde flexwerkplekken! Ook hiervoor is er meer dan genoeg keus in Utrecht.

23. Hashtag Workmode

Waar: Centrum

Nog te openen (in december), maar nu al legendarisch! Deze Instagram waardige werkplek is overgevlogen uit Amsterdam, waar het al een groot succes was voor #girlbosses. Je kan voor een aantal dagen of een volle week een bureau huren.

Website | Brigittenstraat 22

24. Tribes

Waar: Utrecht Centraal Station

Classy met een prijskaartje. Je kan bij Tribes verschillende soorten abonnementen kiezen voor je werkplek op basis van in hoe groot een gebied je wil kunnen werken. Je kan kiezen uit alleen je favoriete locaties, alle locaties in je eigen land, continent of de hele wereld! Tribes heeft tot nog toe alleen locaties in Nederland, België en Duitsland zijn we er nog niet uit wat het verschil nou precies is tussen continent en wereld (behalve de maandelijkse €100,- extra).

Website | Leidseveer 2

25. WERF5

Waar: Centrum

Werken in een werfkelder: het bekt lekker en het ziet er ook erg goed uit! Als ras Utrechter wil je toch aan de Oudegracht zitten? Bonus: in de zomer kun je over de grachten varen met de huiskayak Karel!

Website | Oudegracht aan de Werf 5

26. Jaarbeurs Meetup

Waar: Jaarbeurs

Een kantoor in de jaarbeurs? Het kan nu gewoon! Je kan de flexwerkplekken van de Jaarbeurs zelfs voor een dag of dagdeel huren, maar dat is wel aan de prijzige kant.

Website | Jaarbeursplein 6A

27. In de Ruimte

Waar: Centrum

Ook deze werkplek is in een werfkelder aan de Oudegracht. Naast flexwerken vinden er ook een hoop leuke events en workshops plaats In de Ruimte. Er zijn verschillende manieren waarop je voor je werkplek kan betalen. Krap bij kas? Je kan ook op een andere manier bijdragen dan te betalen.

Website | Oudegracht 230

28. HNK

Waar: Utrecht Centraal Station en West

HNK is een iets ander concept. Je schrijft je in bij HNK om een werkplek te kunnen huren, maar daarna kun je bij elke HNK locatie in heel Nederland werken! In Utrecht zijn er twee locaties, waar je (na inschrijving) per uur, dagdeel of dag een werkplek kan boeken.

Website |  Arthur van Schendelstraat 650 | Weg der Verenigde Naties 1

29. De Stadstuin

Waar: Kanaleneiland (en binnenkort ook in het Centrum)

Bij de Stadstuin kun je alles: werken, eten, drinken of gewoon chillen! Ideaal als je wat verder aan de zuidkant van Utrecht woont. Alhoewel ze ook binnenkort een vestiging gaan openen aan de Kromme Nieuwegracht!

Website | Europalaan 20

 30. Maliebaan 45

Waar: Oost

Hoera! Ook in het Maliekwartier kun je goede flexwerkplekken vinden, en wel op de Maliebaan 45! Je kan hier kiezen uit een wat rustigere flexwerkplek of je kan een plekje zoeken in het wat levendigere werkcafe.

Website | Maliebaan 45

31. DAAR Utrecht

Waar: Rotsoord

Grote ramen en een open ruimte, DAAR is een droom van daglicht. Rustig werken en alles wat je nodig hebt. Je kan kiezen tussen een strippenkaart of een maandelijks abonnement.

Website | Helling 150

32. UtrechtCo

Waar: 2e Daalsebuurt

Deze new kid on the block is pas net geopend, maar ziet er nu al veelbelovend uit! Een oude trein remise werd omgetoverd naar een prachtige open werkruimte, met interessante elementen om afgesloten te werken. UtrechtCo richt zich met name op duurzame ondernemingen.

Website | 2e Daalsedijk 6a

Hebben we jouw favoriete flexwerkplek gemist? Laat het ons dan weten in de reacties!

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.