Smeerboel Explore Utrecht 3

Spelen voor grote mensen bij Smeerboel

Smeerboel. Voor de een klinkt dat woord als een geslaagde avond, voor de ander als een ware nachtmerrie. Mij doet het denken aan een fantastische zomerdag 3 jaar geleden, waarbij ik met mijn laarzen diep in de modder verzonken stond te dansen op een festival genaamd Smeerboel! Dit jaar is het weer zo ver en gaan we met Explore Utrecht een dansje wagen op deze speeltuin voor grote mensen.

Veel van het programma is nog een geheim, maar met headliners als Joris Voorn, Kölsch, DJ Rush, SingleFeestje, Kriss Kross Amsterdam en FeestDJRuud belooft het al een mooi feestje te worden. Zowel qua muzikale als creatieve invulling is Smeerboel divers en veelbelovend. Een plek waar iedereen voor een dag zijn zorgen kan vergeten en los kan gaan. Op Smeerboel valt veel te beleven, zo is er dit jaar een waar creatief dorp. Wat hier precies komt is nog een verassing maar niks is te gek.

Toen ik 3 jaar geleden mocht genieten van Smeerboel waren er onder andere hot tubs te vinden, hangmatten om in te chillen en een hele hoop sexy verrassingen in het creatieve dorp van dat jaar. Smerig van de modder en felgekleurde verfpoeders kwamen we met vermoeide voetjes en een grote glimlach weer thuis. Ik kijk er nu al naar uit om dit jaar weer te komen spelen bij Smeerboel!

Smeerboel Festival: Zaterdag 10 september
Grasweide Papendorp (Mercatorlaan)

| Website | Facebook Event |

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

26 comments

 1. Deze viespeuk wil de boel graag komen trashen! 😉

 2. Met mijn vieze zusje!

 3. Ik zou “deze smerig goede dag” willen doorbrengen met mijn broer

 4. Mijn liefste zusje zou ik graag meenemen naar Smeerboel als haar eerste festival. We mogen dan wel 7 jaar verschillen, maar op Smeerboel voelen we ons beiden weer kind!

 5. Met mijn vriendinnetje en huisgenootje Ghita! Even niet aan een schoonmaakrooster houden maar alles vies laten worden, kom maar op met de schmink! 🙂

 6. Hier wil ik een dansje wagen met mijn vriendin!

 7. Jaaaa, ons jaarlijks kliederfeestje! Ik zou hier dol- en dolgraag met mijn liefste vriendinnen én tegelijkertijd leukste buurmeisjes heengaan: Roos, Romy en Charlotte! Vieze dansjes, lekker gek doen en heeeerlijk kliederen… That’s what we like!

 8. Met mijn studievriendinnetje omdat wij eind augustus horen of wij onze scripties gehaald hebben en zij vlak na smeerboel vertrekt voor een wereldreis. Smeerboel zou een geweldig afscheidsfeestje zijn!!

 9. Ik zou maar wat graag willen kliederen en dansen op dit smerige feestje met een van mijn beste vriendinnetjes omdat we samen weinig tijd hebben voor dit soort dingen en ik kort daarna een paar maanden weg ben!

 10. Lucas Moreno Arruzas

  Samen met mijn vriendin Bo van Rijnsoever zou ik heel graag smeerboel festival extra smerig willen maken door middel van vieze moves en vuile teksten. ?

 11. Ik wil heeeeeeeel graag naar Smeerboel met mijn lieve vriend. Het weekend voor Smeerboel zijn we allebei jarig en dit zou een top feestje zijn!

 12. Met mijn huisgenoot om de smeerboel thuis even lekker te ontsnappen en los te gaan!

 13. Ik zou de boel flink smerig maken met m’n schoonzusje wie tevens m’n beste vriendinnetje is ?

 14. Ik zou hier heel graag heen gaan met mijn lieve vriend die dan jarig is! Voor een smerig goede verjaardag 🙂

 15. Ik en mijn goede vriendinnetje worden allebei bijna 30 maar we willen nog steeds feesten als 2 kleuters 🙂

 16. Ik zou super super super suuuuuuper graag deze smerige dag willen doorbrengen met mijn vieze festival vriendinnentjes, die allemaal al een ticket hebben voor dit feestje. Heel toevallig word ik die dag ook nog eens jarig en het zou zonde zijn om mijn verjaardag zonder hen te vieren natuurlijk. Zou dit mijn verjaardagscadeau worden? Ik hoop het! Ik zal in ieder geval smerig hard mijn best doen om de beste dancemoves uit de kast te trekken voor een happy dance, als ik win! Wish me luck!

 17. Ik zou graag met Tara dansen op smeerboel in de zon. Of regen, dat is ons om het even. Daar word het feestje misschien alleen maar smeriger van en bij Smeerboel is dat juist het plan. Een weg banen door de modder terwijl we shinen met schmink op onze gezichten. Ik heb hier zoveel zin in dat ik er van ga dichten! Als klap op de vuurpijl is die lieve Tara die dag ook jarig en word ze 25 jaar en nog belangrijker: voor mij is Tara onmisbaar. Mijn liefste vriendin in voor en tegen, lieve exploreutrecht mogen wij dansen, in de regen?

 18. Festivalseizoen afsluiten Smeerboel met Kevin lijkt mij een ontzetten puik plan!

 19. Het festivalseizoen afsluiten op Smeerboel lijkt mij ontzettend puik!

 20. Karen van Gelder

  Jaaa, alles bij elkaar voor een groot feest. ROD, singlefeestje en als klap op de vuurpijl de tante joke karaoke band. Hier wil ik met mijn lieve vriend Bart heen!

 21. Vies misdragen op dit feest zullen frank en ik als een beest! Frank de man van de drank zorgt wel even voor de alcohol stank!
  Utrecht nog eens even goed te grazen nemen met een feestje in de benen!
  Lijkt mij een top festival dit! XD

 22. Iedereen bedankt voor de toffe reacties! Het was moeilijk maar we hebben twee winnaars gekozen. Jennifer en Lucas jullie gaan feesten op festival Smeerboel.—— Meedoen met de actie is niet meer mogelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.