Monumenten Explore Utrecht 5

De favorieten van..

Annelies Vermeulen

allihoppa_website

Ik woon net buiten Utrecht, in een schattig houten huisje, met mijn zoon Olivier, man Lucas, kat Flipper en konijnen Jari en Bonnie. Ik werk als freelance webredacteur, en in mijn vrije tijd maak ik graag dingen en schrijf ik daarover op mijn blog allihoppa.nl. Ik haak dekentjes, maak babykleding, maar ook dingen van hout. Daarnaast ben ik ijverig bezig met het opknappen van mijn huis.

Ik ben in Utrecht komen wonen voor mijn studie journalistiek. En ben dus nooit meer weggegaan. Omdat ik nu buiten Utrecht woon, kom ik eigenlijk nog liever in de stad. Ik hou van de oude binnenstad met de grachten, de prachtige huizen en de geschiedenis die je overal terugziet. Bovendien vind ik Utrecht een creatieve stad, er is altijd iets leuks te doen.

Explore Utrecht heeft mij gevraagd mijn favoriete plekken in Utrecht met jullie te delen. Dus laten we maar snel beginnen.

Mijn favo hotspots

  • Broei is een van mijn favoriete plekken om koffie te drinken en te lunchen in Utrecht. Ik spreek er af met vrienden, maar ik werk er ook wel eens aan de lange tafels achterin. De inrichting is een mooie mix van nieuw en tweedehands. Bovendien kun je een deel van de meubels én kunst kopen. En dan het eten: heerlijke salades, broodjes en wisselende koeken en gebak. Oja, en de thee en sapjes zijn er ook een aanrader. Kortom: ik kom hier graag.
  • Hooi is ook zo’n plek waar ik graag kom. Pluspunt is de kindvriendelijkheid hier, handig nu ik een zoontje heb. Maar ook zonder kinderen is het heel fijn bij Hooi. Alle ingrediënten komen uit de streek. Op een koude, winderige dag at ik er een hele lekkere hartige taart met een groene smoothie. En als ik mijn tafelgenoot mag geloven waren de scones ook erg lekker.
  • De Veldkeuken maakt sinds kort deel uit van onze nieuwe traditie op woensdag: wandelen in Amelisweerd en koffie drinken bij de Veldkeuken. Lekker met een frisse neus even de benen ontspannen aan tafel. Wat je hier ook nog aan toe zou kunnen voegen is een bezoek aan museum MOA dat naast de Veldkeuken zit. Oh en ook leuk: sinds deze zomer kun je ook ’s avonds bij de Veldkeuken eten. Dat heb ik zelf nog niet gedaan (want woensdagochtendtraditie), maar het schijnt erg de moeite waard te zijn.

Interview Favorieten van 1

Shop, Shops & Shopping

  • Oh Strand West, wat ben je mooi. Hier vind je geweldige meubels van toffe designers, maar ook kleinere woonaccessoires en mooie spullen. Ga vooral alle etages af en speur naar mooie dingen.
  • Puha is zo’n plek waar je altijd nieuwe dingen ontdekt. Nieuwe ontwerpers, nieuwe kleding en alles mooi. Dat laatste is erg verraderlijk. Ook leuk: Puha heeft een shopgids samengesteld met leuke winkels, eettentjes en dergelijke in Utrecht. Neem die dus vooral even mee voor nog meer tips. De Voorstraat is sowieso een straat die steeds leuker wordt. Dus loop gewoon de heel straat even af.
  • Sinds kort zitten er maar liefst drie vestigingen van Stach in Utrecht. Ik kom er graag. Prachtige chocola, broodjes, en koeken. En chips en nootjes en wat al niet meer. Op de Choorstraat kun je boven ook nog koffie drinken.

Sights & Events

  • Fort Vechten is een superfijne plek die ik pas sinds kort heb ontdekt. Best gek, want het ligt vlak bij mijn huis. Maar goed, Fort Vechten is dus een fort. En sinds kort is er ook het Waterliniemuseum geopend. Daar ben ik helaas nog niet geweest, maar het schijnt erg de moeite waard te zijn. Dus wij gaan gauw eens. Behalve naar het museum kun je ook leuk wandelen op Fort Vechten. Er staan houten gebouwtjes die wat Scandinavisch aandoen. Heel gezellig.
  • The Village Wolvenplein is gevestigd in de oude gevangenis, hier kun je uiteraard koffie drinken maar ook een hapje eten. In de zomer zit je lekker buiten op het terras aan het water. Er zijn ook creatieve bedrijfjes gevestigd én je kunt er in de escape room. Genoeg te doen dus.
  • De zelfgemaakte markt is mijn favoriete markt in Utrecht. Omdat hij zo lekker kleinschalig is. En natuurlijk omdat er zulke leuke spullen te koop zijn. Ik heb er zelf ook wel eens gestaan als verkoper en de sfeer is er geweldig. De markt wordt geloof ik zes keer per jaar gehouden, dus hou de website in de gaten.

Vechten Explore Utrecht 1

Meer weten? Volg mij dan op:
Blog
Instagram: @alli_hoppa
Twitter: @alli_hoppa
Facebook

Header door Robert van Walsem

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.