Wandel tour explore utrecht

Explore Utrecht wandelroute – (her)ontdek het mooie Utrecht!

We hebben een nieuwtje en niet zomaar één, want de Explore Utrecht wandelroute is officieel een feit. Je snapt vast dat we onwijs trots zijn en je graag meenemen om het mooie Utrecht te (her)ontdekken! 

De iconische Domtoren, middeleeuwse werven en historische binnenstad; Utrecht heeft een rijke culturele geschiedenis. Er valt dan ook een hoop te zien, beleven en proeven. Want de stad is ook rijk aan gezellige en moderne koffietentjes en restaurants. De perfecte combinatie als je het ons vraagt. Maar het zijn juist de minder bekende plekken en verhalen die deze stad zo bijzonder maken. Met de wandelroute delen we graag die verborgen pareltjes met je en ontdekken we het veeartsenijterrein in Wittevrouwen (Utrecht-Oost) samen met jou.

Explore Utrecht Tour

We beginnen de tour met een introductie bij het voormalig universiteitsterrein en dan kan de pret beginnen. De tour duurt zo’n 30 a 45 minuten, we houden het bewust niet te lang. Op die manier kun je alle informatie daadwerkelijk tot je nemen en kun je rustig genieten van de bezienswaardigheden. We willen niet te veel weggeven, maar we bezoeken onder andere de Paardenkathedraal en eindigen in de buurt van enkele koffietentjes voor een koffie-to-go.

Explore Utrecht x City Challenge App

Om deze tour te kunnen aanbieden hebben we de handen ineen geslagen met de makers van City Challenge App. In de App store zoek je naar City Challenge App om deze te kopen (nu tijdelijk gratis) en te downloaden op jouw telefoon. Vervolgens open je de City Challenge App en kies je voor Utrecht, waarna je enkele city challenges ziet. Kies voor de Explore Utrecht wandelroute om het Veeartsenterrein in de prachtige wijk Wittevrouwen te ontdekken. De route begint pas als je in de buurt bent van het startpunt. Heel veel plezier!

Mocht je na de tour nog trek hebben in meer cultuur, dan kun je met de City Challenge App nog meer fijne plekken ontdekken.

Meer ontdekken in Utrecht en omgeving? Dan vind je deze wandelingen vast ook leuk.

About Ariela Slakhorst

Utrecht is mijn tweede thuis: de plek waar ik studeerde, werk en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Niet voor niets ben ik al zes jaar lang stapelverliefd op deze stad, want kijk eens om je heen, is er een stad die mooier is? In de toekomst hoop ik er een huisje te scoren, het liefst met een tuin, maar met een fijn balkon mag ook. Ik ontdek nog steeds nieuwe routes om te wandelen, hotspots om te eten en andere gezellige places to be. Het zijn dingen die ik graag met jullie deel, want verhalen vertellen is écht mijn ding. Een liefde die ik graag combineer met mijn liefde voor het mooie Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.