Exbunker Explore Utrecht Park 1

EXbunker | expositieruimte in het Wilhelminapark

Eigenlijk kom ik alleen in het Wilhelminapark als de zon schijnt. Om daar op het gras met vriendinnetjes een door de zonnestralen verwarmde fles witte wijn soldaat te maken en lekkere dingen te eten totdat ze je naar huis moet rollen. Zo at ik er ook een keer een bakje sushi, dagdromend keek ik over de prachtige vijver uit, niet doorhebbende dat een duif zijn zinnen had gezet op het resterende bolletje wasabi. Hij stak zijn snaveltje erin, tilde met een abrupte beweging zijn kopje weer overeind en keek ons met grote ogen aan. Ojee, pechvogel. Wegwaggelend, zoals duiven dat kunnen doen en kraaiend, zoals duiven niet horen te doen, verdween hij in de verte. Wij vrezen dat deze duif een pittige dood is gestorven. Een zeer dieronvriendelijke anekdote, ik weet het. Gelukkig zijn er ook leuke dingen te ontdekken in het Wilhelminapark: EXbunker bijvoorbeeld! Dus dan zal ik daar wat meer over uitweiden.

Ik ben EXbunker in het Wilhelminapark. Iedere maand vul ik mijzelf met nieuwe spraakmakende kunst….

Misschien is het je weleens opgevallen dat er in het Wilhelminapark bunkers aanwezig zijn? Of misschien niet. Ik was me er in ieder geval niet van bewust voordat ik EXbunker ontdekte. De bunker is een gemeentelijk monument en is te vinden aan de rand van het park. Het ontwerp ervan schijnt zeer zeldzaam te zijn, dat heb ik mij tenminste laten vertellen. Het is gebouwd in 1943, vermoedelijk bedoeld als commandobunker. Maar tegenwoordig in gebruik als expositieruimte. Een originele plek, toch? Elk weekeinde is de bunker geopend van 13:00 uur tot 18:00 uur. Maak een heerlijke wandeling door het park en eindig met een culturele kers op de taart!

 

Huidige en toekomstige exposities:

  • De Troon door Lisa Exsteen – 6 januari tot en met 28 januari 2018
  • Le Chat Chaud, Le Cheval Capable et L’Humaine Stupid door Joost Elshot – 3 februari tot en met 25 februari 2018
  • Na 32 jaar door Tatjana Renkas – 3 maart tot en met 1 april 2018

 

Adres: Wilhelminapark 24a
Openingstijden: Zaterdag & Zondag geopend van 13:00 tot 18:00
Meer info over EXbunker hier!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.