Park OosterspoorbaanEvenementen Park Oosterspoorbaan Utrecht Oost

Evenementen Park Oosterspoorbaan Utrecht-Oost

In de buurt van het Spoorwegmuseum in Utrecht-Oost bevindt zich Park Oosterspoorbaan. Daar waar tot een paar jaar geleden de trein nog reed, kun je nu heerlijk wandelen en fietsen. Bewoners organiseren het hele jaar door allerlei evenementen in Park Oosterspoorbaan in Utrecht-Oost. Lees hier welke events er op de planning staan!

Evenementen Park Oosterspoorbaan: de High Line van Utrecht

In 2012 werd de laatste treinrit over de Oosterspoorbaan gereden. Daarna werd het jarenlang niet gebruikt, maar buurtbewoners waren intussen druk bezig met het bedenken van een nieuwe invulling van het gebied. Door de gemeente werd er een fiets- en wandelpad aangelegd en daaromheen werden door buurtbewoners bomen en planten geplaatst.

Oosterspoorbaan: van spoor naar park

Park Oosterspoorbaan loopt van de Zonstraat/Abstederdijk tot de Koningsweg en vormt een verbinding tussen de historische binnenstad van Utrecht en het natuurgebied de Kromme Rijn. Momenteel wordt er gewerkt aan de aanleg van het laatste stukje van het park, dat aansluit op de Maliesingel. Het gebied heeft zijn industriële karakter behouden, onder andere door de stalen rails van de oude spoorbaan. Door de beplanting voelt het echt als een modern stadspark waar van alles te beleven is!

Evenementen Utrecht Park Oosterspoorbaan 2020: voor en door buurtbewoners

Sinds de officiële opening in 2017 is de Oosterspoorbaan volop in ontwikkeling. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende initiatieven en aankomende evenementen.

Evenementen Utrecht Park Oosterspoorbaan

Markt om de Hoek – reageren tot en met zondag 23 februari
Deze foodmarkt wordt georganiseerd door bewoners die ‘om de hoek’ van Park Oosterspoorbaan wonen. Er worden alleen lokale, zelfgemaakte producten uit de buurt verkocht, van verse groenten tot zelfgebakken brood. Om de markt dit jaar opnieuw te kunnen houden, is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Reageren kan tot en met zondag 23 februari door een e-mail te sturen naar info@marktomdehoek.nl.

Spoorspeeltuin – plantenbakken bewerken op zondag 8 maart 15.00-17.00 uur
Sinds 8 september 2019 is de Spoorspeeltuin geopend. Er staan speel- en sporttoestellen om er een aantrekkelijke groene speelomgeving van te maken. Op zondagmiddag 8 maart wordt er van 15.00 tot 17.00 uur gesnoeid en gezaaid in de Spoorspeeltuin voor het nieuwe seizoen. Wil je meer weten over de Spoorspeeltuin? Stuur dan een e-mail naar natuurspeeltuin@oosterspoorbaan.nl.

Buitensporig Sportief – elke dinsdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur trainingen
Ook sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Park Oosterspoorbaan. Sporters van alle leeftijden kunnen op elk moment van de dag gebruik maken van de sporttoestellen. Sinds enkele maanden staat er een nieuw calisthenicstoestel. Op dinsdagavond en op zaterdagochtend worden er georganiseerde trainingen gegeven door Papito. Voor meer info kun je mailen naar buitensporigsportief@oosterspoorbaan.nl.

Overige evenementen Park Oosterspoorbaan Utrecht-Oost

Natuurlint
Langs de westkant van Park Oosterspoorbaan is een groene strook aangeplant die voornamelijk bestaat uit inheemse heesters en bloemen. Allerlei soorten dieren komen hierop af, zoals bijen, vlinders en vogels. Ongeveer een keer per maand wordt er een ochtend of avond georganiseerd waarop er gewerkt wordt aan de begroeiing en beplanting van het Natuurlint. Wil je meehelpen? Meld je aan via natuurlint@oosterspoorbaan.nl.

Eetbaar Groen
Op het Schippersplantsoen staan moestuinbakken, de zogenaamde Spoortuintjes. Hier kun je meetuinieren in gezamenlijke moestuinen. Interesse? Stuur dan een mail naar eetbaargroen@oosterspoorbaan.nl of stuur een berichtje via Facebook.

Vogelbosje 2.0
Ooit was het Vogelbosje een plekje waarin veel vogels woonden. Helaas werd het bosje slecht onderhouden en veranderde het in een verwilderd stuk groen. Tijd voor verbetering, dachten de initiatiefnemers van Vogelbosje 2.0. De herinrichting is volop bezig en het belooft een mooi stadsreservaat te worden voor vogels, insecten en andere kleine dieren.

Voor meer informatie over (eigen) initiatieven voor Park Oosterspoorbaan kun je contact opnemen via info@oosterspoorbaan.nl.

Meer leuke uitjes in Utrecht?

Wil je onze updates niet missen? Wekelijks de Utrecht Weekend Guide met de nieuwste hotspots, leuke evenementen en weekend tips in Utrecht stad en provincie, zodat je altijd een leuke uitjes kunt plannen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele Explore Utrecht Update!

Inschrijven Utrecht Weekend Guide

Volg Explore Utrecht op Instagram

[jr_instagram id=”2″]

About Yoëll Schutte

Al tijdens mijn studie wist ik: ooit ga ik in deze prachtige stad wonen. In 2016 was dat moment aangebroken en sindsdien woon ik in het Museumkwartier, wat mij betreft een van de gezelligste stukjes van Utrecht! Met taal bezig zijn is eigenlijk altijd al mijn passie geweest, ik houd erg van lezen en schrijven. Ook vind ik het leuk om te fotograferen, ik houd ervan om met mijn camera op pad te gaan. Daarnaast vind ik het heel gezellig om ergens te lunchen of koffie te drinken en om nieuwe plekjes in Utrecht te ontdekken, ook al heb ik natuurlijk een paar vaste favorieten ;) Op Explore Utrecht lees je mijn verhalen over de laatste nieuwtjes, hotspots en evenementen in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.